RABİA YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Uşak’ta, Genç Memur Sen İl Başkanlığı öncülüğünde 'Dünya Rabia Günü' etkinlikleri düzenlendi.

Genç Memur Sen Uşak Şubesi öncülüğünde Kardeşlik ve Dayanışma Platformu adı altında, “14 Ağustos Dünya Rabia Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Uşak Belediyesi önünde toplanan grup ellerinde. “Dünyanın Sessizliğine Rağmen Susmayan Cuntanın Katliamlarına Karşı Yılmayan Direnen Mısır Halkına Bin Selam”, “Cuntanın İdam Kararları Müslüman Kardeşlerimizi Yıldıramaz” ve “Mursi’ye ve Mısır’daki Müslüman Kardeşlerimize Bin Selam” yazılı pankartlarla Tiritoğlu Parkı’na kadar yürüdü..     

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

Grup  adına konuşan Genç Memur-Sen üyesi Cumhur Acar, dünyada Müslümanların gördüğü baskı ve zulümlere dikkat çekti. Acar, "Ey insanlık; bugün 14 Ağustos 2014. Hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin? Mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazdan geleceksin? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının, kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin? Mısır'da darbeci Sisi'nin, Suriye'de cani Esed'in, Gazze'de katil İsrail'in, Doğu Türkistan'da vahşi Çin'in insanlığı katletmesini, insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredeceksin" dedi.

"EY MÜSLÜMANLAR AYAĞA KALKIN”

Yapılan saldırıların ümmetin suskunluğundan kaynaklandığını ifade eden Acar "Sen susmasaydın, sen ayağa kalksaydın, sen hakkı haykırıp zalimin karşısında dursaydın, sen mazluma el verip, mağdura kol kanat olsaydın; İsrail, Filistin ve Gazze'de soykırım yapamaz, Afrika'nın çocukları açlık ve susuzluktan kıvranmaz, Afrika'da küresel sermayenin sömürü pazarı kurulmazdı. Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Mali'de Müslümanlar hunharca vurulmazdı. Sen ayağa kalksaydın, sen insanlığı ayağa kaldırsaydın, sen hakkıyla ümmet olsaydın; Mursi'ye darbe yapılamaz, İhvanlar hapse atılamaz, Mısır'da Rabiatül Adeviyye ve Tahrir Meydanı Esma'ların ve Abdullah'ların ölümüne sahne yapılamazdı. Ortadoğu'yu ve Arap yarımadasını, küresel sömürü şebekelerinin petrol pazarlığı mekanı olmaktan, Siyonist İsrail eliyle 'Müslüman mezarlığı' yapılmaktan sen kurtaracaksın. Dünyanın yeniden insanlığın olmasına, barışın, kardeşliğin ve huzurun hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulmasına öncülük yapacaksın. Artık, ayağa kalk! Küresel emperyalistlerin, insanlıktan istifa eden diktatörlerin, soykırımı meslek edinmiş vahşi katillerin, cinnet hali süren canilerin dünyayı kuşatan zulmünü bitir. Mazlumların çığlığına kulaklarını kapatanlara bütün gücünle seslen. Bütün zalimlere haykır! Rabia, artık Mısır'da bir meydanın adı değil, insanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adıdır" ifadelerini kullandı.

 

Mısır'da yaşanan darbenin ardından Uluslararası İnsan Hakları İzleme Komitesi'nin dün yayınlanan raporunu eleştiren Acar, "Dün, Uluslar arası İnsan Hakları İzleme Komitesi bir yıl sonra nihayet Mısır'daki katliamı bir rapora dönüştürdü. Eğer bu timsahın gözyaşları değilse, şimdi Amerika'dan, Avrupa'dan bu rapor çerçevesinde yeni adımlar atılmasını bekliyoruz. Yoksa bizi kandırmak için, gönlümüzü almak için kağıtlara yazılı siyah kelimelerden ibaret bir rapor olacaksa bu, alın raporunuzu başınıza çalın" diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim