Köşe yazarı Rağıp Bayraktar, Uşak Gelişim Derneği ile birlikte Uşak’ta yerel medyaya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Beyaz Kalpler Ödül Projesi”ni hayata geçireceklerini açıkladı.

 Uşak Gelişim Derneği Başkanlığını da yürüten köşe yazarı Rağıp Bayraktar, dernekle ortaklaşa gerçekleştirecekleri ilginç projeyle ilgili olarak iki amaçlarının olduğunu ifade ettikten sonra şunları söyledi;

İki amacımız var. Birincisi yerel medya ve yerel köşe yazarlarının önemine dikkat çekmek ve bir farkındalık oluşturmak.

İkinci amacı, Uşak için yerel medya kanalıyla ortaya atılmış, üretilmiş fikir, proje, teklif ve yorum sahiplerini ve onları dinlemiş, duymuş ve bir şekilde destek olmuş kişi ve kurumları  ödüllendirerek öne çıkarıp  ; böylece yaşadığımız şehirle ilgili sorumluluk hissini arttırmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Uşak ve Uşaklılar için yerel medya kanalıyla ortaya konmuş yararlı en küçük adımları dahi ödüllendirerek desteklemek istediklerini belirten Rağıp BAYRAKTAR, “ Beyaz Kalpler Ödül Projesi”nin işleyişiyle ilgili olarak da şunları söyledi;

Ödülümüzün adı “Beyaz Kalpler Ödülü”. Beyaz kalpler ödülü gelenekselleşmiş, her yıl belli dallarda başarılılara verilen ödüllendirmelerden biraz farklı.

Birinci fark olarak ödüllendirme konumuzun temelinde yerel medya aracılığıyla Uşak ve Uşaklıların menfaati olacak

İkincisi, bir jürimiz olmayacak ancak, onun yerine ödüllendirme gerekçesini ya da gerekçelerini  açıkça yazacağız.

Üçüncüsü, yılın belli bir zamanında değil; yılın her gününde ya da ödül alma gerekçesi gerçekleştiğinde ödülümüzü vereceğiz.

Uşak Güney Çevre yolu üzerinde meydana gelen kazada 2 otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti Uşak Güney Çevre yolu üzerinde meydana gelen kazada 2 otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Dördüncüsü, ödülümüz maddi, somut bir plaket olmayacak. . Ödül kazanan köşe yazımızda somut gerekçesiyle birlikte duyurulacak.  Hazırlanan ödül belgesi Uşak Gelişim Derneği tarafından online olarak sahibine gönderilecek.

Beşincisi, Ödül töreni yapılmayacak. Köşe yazımız yayınlandığında kendi okuyup öğrenecek.

Altıncısı her ödül sahibi ödül gerekçelerini sözleri, tavrı, davranışı ve desteği vs ile kendisi oluşturacağı için torpil kayırma ihtimali dahi olmayacak. Bize sadece bu örnekleri bulmak, gerekçeleri yazmak ve ödülü vermek kalacak.

Yedincisi ödül alan birisi için herhangi bir ödül sınırı olmayacak. Yani her yeni durum için yeni bir ödül almak hakkı  olacak.”

ÖRNEK OLARAK İKİ ÖDÜL SAHİBİNİ ŞİMDİDEN BELİRLEDİK

Şu anda iki ödül sahibini belirlediklerini ifade eden Rağıp Bayraktar,  “ Yakın geçmişteki köşe yazılarımızdan iki ödül sahibini belirledik. Bunları da çok yakında açıklayacağız. Birisi kamu görevlisi. Diğeri de köşe yazımıza köşe yazımızdan daha değerli bir yorum getiren vatandaşımız.

Bu örnekler çoğaldıkça “Beyaz Kalpler Ödülü”nün ne kadar yararlı olduğunu inşallah hep beraber görüp yaşayacağız.

Bir diğer konu da; bizim gözümüzden kaçmış olan yerel basın aracılığıyla ortaya konmuş sorun ve tekliflere ilgisiz kalmamış kişi ya da kurumları yerel basın mensubu meslektaşlarımızın bize bildirmelerini istiyoruz. Bildirdiklerinde onları da hemen ödül gündemimize alacağız.” Şeklinde konuştu.
NOT: Uşak Gelişim Derneği site adresimiz…
www.usakgelisimdernegi.org  dur. İlginize şimdiden teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

Editör: TE Bilişim