Sahte altına dikkat

Özel kurduğu ekiplerle sahte altın satmaya çalışan şüphelilerin peşine düşen Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Uşak’ta sahte altını saaraf ve kuyumculara satmaya çalışan biri kadın iki şüpheliyi suçüstü yakaladı.

Uşak’ta son dönemlerde kuyumcu esnafına sahte altın satmaya çalışan ve satan kişilerin arttığını tespit eden Uşak İl  Emniyet Müdürlüğü oluşturduğu bu özel ekiple, altın tcaretinin yapıldığı bedesten, sarraf ve kuyumcuların bulunduğu çarşıları yakın takibe aldı.

Özel ekipler, bu çalışmalar kapsamında N.D. adlı kadını kadını takibe aldı. N.D. yi bedesten içinde bir kuyumcuya altın görünümlü bir kolye satmaya çalışırken  bu bağlamda yaptığı uygulamalarda şüpheli görülen bir bayanı takibe alması sonucu, kuyumcular çarşısında bir kuyumcuya altın görünümlü kolye satmaya çalıştığı sırada suçüstü yakaladı.

 Yapılan incelemelerde 7 adet altın görünümlü kolye ele geçirilirken şüpheli N.D.’nin Uşak’a M.D. isimli erkek bir şahısla başka bir ilden geldiği, olayları organize olarak birlikte gerçekleştirdikleri anlaşıldı ve haklarında yasal işlem başlatıldı.

’DİKKATLİ OLSUNLAR’

Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti? Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti?

Uşak sarraflar ve Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Atalay Savaş, kuyumculara altın alırken bildikleri ve güvendikleri toptancıları tercih etmesi tavsiyesinde bulunurken, "Altının yükselmesiyle kaplama sahte altınların piyasaya sürülmek istendiğini görüyoruz. Esnafı aldatmaya yönelik girişimler olduğunu duyuyoruz. Bununla ilgili şikâyeti olan mutlaka bize başvursun. Alırken de satarken de dikkatli olsunlar" dedi.

 

Editör: TE Bilişim