Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi

Halk arasında “Sarma sigara” olarak adlandırılan tütün satışı, 1 Temmuz 2020’den itibaren yasaklandı. Buna göre söz konusu tütün ve mamullerinin satışını yapanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek. 26 Haziran’da, Resmi Gazete’de yayınlanarak, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni uygulama, Uşak ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren 25 bini bulan işyeri ve 300 binden fazla internet üzerinden satış yapanlara yönelik sıkı denetimleri de beraberinde getiriyor. 
 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda yapılan değişiklikle, ilgili yasayla yargılanacak olan makaron sigara satışı yapanların önüne geçilmesi planlanıyor. Daha önce benzer uygulama, yurtdışından yasa dışı yollarla ülkeye sokulan kaçak sigaralar için de hayata geçirilmiş ve yüzde 20’nin üzerine çıkan kaçak sigar sigara satışı, yüzde 4 seviyelerine kadar gerilemişti. 

UŞAK’TA DA İRİLİ UFAKLI BENZER İŞLETMELER BULUNUYOR
Öte yandan söz konusu tütün satışı yapan işletmelerin benzerleri, Uşak’ta da faaliyet gösteriyor. Genellikle kapalı pazaryeri ve daha kenar bölgelerdeki cadde ve sokaklarda faaliyet gösteren makaron tütün satışı yapan işletmelerin kanunla birlikte faaliyetlerine son verdirileceği ve bunun devletin kaybettiği ÖTV vergisinin önüne geçeceği ifade ediliyor. 


 

Editör: TE Bilişim