Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Uşak'ta çeşitli törenler yapıldı.  Uşak Şehitliği'ndeki törene Vali Ahmet Okur, Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ,  protokol üyeleri, gaziler ile şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitliğe çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve askeri birlik tarafından saygı atışı yapıldı. Şehitler için dua okunmasının ardından Vali Ahmet Okur ve protokol üyeleri, şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde program yapıldı.



ŞEHİT MEHMET ÇETİN'İN OĞLU YAŞADIKLARINI ANLATTI

Programda konuşan, şehit Mehmet Çetin'in oğlu Yusuf Emir Çetin, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı. Etkinlikler kapsamında Necati Özen Anadolu Lisesi tarafından "Ay yıldızın Doğuşudur Çanakkale" isimli oratoryonun sahnelenirken izleyiciler duygusal anlaş yaşadılar. Programın ardından Vali Ahmet Okur ve eşi Hatice Nur Oku, şehit aileleri ile gazilerle yemekte bir araya geldi. Burada konuşan Vali Ahmet Okur, bir asır önce Çanakkale'de kazanılan zaferin Türk ve dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılmış bir destan olduğunu söyledi. Türk milletinin tarih boyunca, bağımsızlığı ve mukaddes değerleri için mücadele verdiğini ifade eden Vali Okur, "Şanlı zaferin 102'inci yılında hepimizin özellikle yeni neslimizin alması gereken büyük dersler, çok önemli ibret vesikaları vardır. Tarihini bilmeyen, tarihine sahip çıkmayanlar böylesine büyük zaferleri kazanamazlar. Bizler başta kendimiz olmak üzere bizleri büyük bir millet yapan unsurları çok iyi bilmek durumundayız." dedi.
Editör: TE Bilişim