Sigara kaçakçıları ne yapsa olmuyor

Uşak’ta bir kamyonun kasasındaki koliler içerisinde 42 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Saman, talaş, yiyecek maddeleri arasında, yolcu otobüsü bagajlarında ve akla gelmedik yöntemlerle, Uşak’tan transit geçmeye çalışan sigara kaçakçıları ne yaparsa yapsın başarılı olamıyor.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine, M.K (49) idaresindeki kamyonu,  İzmir - Ankara karayolu Şeker Fabrikası karşısında durdurdu. Yapılan aramada,  kamyonun kasasındaki koliler içerisinde 42 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kamyon sürücüsü  M.K. ile kamyondaki F.A (43), M.G (32) ve  A.K.M (63) gözaltına alındı.

“Kaçakçılık suçlarıyla mücadelemize aralıksız devam edilmektedir”

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, her türlü kaçakçılık olayına kararlılıkla mücadele edileceğine vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı:

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!

“Müdürlüğümüz, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince, Anayasamızda yazılı hak ve hürriyetleri korumak,  her türlü kaçakçılığı men ve takip etmek, ticareti ve sevkiyatını önlemek amacıyla yapılan çalışmalarda;

Kaçak ve bandrolsüz sigaraların piyasaya sürülmek üzere doğu illerinden, batı illerine kamyon ile ilimiz üzerinden nakledileceği bilgisi doğrultusunda, takibe alınarak ilimiz sınırları içerisinde görevlilerimizce durdurulan kamyondan, koliler halinde çeşitli markalarda 42.000 paket kaçak ve bandrolsüz sigara ele geçirildi.       

 Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler; A.K.M (63), M.K (49),  F.A (43), M.G (32) hakkında adli tahkikatlara başlanıldı.

Toplumsal bir yara haline gelen bağımlılık hastalığını fırsat bilen ve gençlerimizi zehirleyen, ülke ekonomimize zarar veren illegal oluşumların en önemli finans kaynağı olan kaçakçılık suçlarıyla mücadelemize aralıksız devam edilmektedir.”

Editör: TE Bilişim