"Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği" kuruldu

Uşak’ta kadın cinayetlerini durdurmak ve kadına karşı şiddeti önlemek için Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde "Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği" kuruldu.

Uzman polislerin görev yapacağı büronun, haklarında koruma kararı bulunan kadınları yakın takibe alacağı, tehditte bulunan kişiler hakkında izlenme kararları alabileceği belirtildi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?

Uşak’ta kurulan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'nde görev yapacak polis memurları öncelikle şiddet gördüğü için polise başvuran kadınları inceleme altına alacak. Onlara gelen tehdit derecelerine göre gerek duyduğunda tehdit eden kişi hakkında mahkemede dinleme ve izleme kararı aldıracak. 155 Polis İmdat Hattı'na gelecek aile içi kadına şiddet ihbarları ise yine bu büroya yönlendirilecek.

“ HER KADIN BİR ÇİÇEK, SOLMASIN HİÇBİR ÇİÇEK”

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından basın kuruluşlarına yazılı olarak yapılan açıklamada yen kurulan birim; “Ülkemizde Kadına yönelik şiddetin her geçen yıl artması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğünün talebi ve İçişleri Bakanlığının 11.11.2015 tarihli olurlarıyla, 23.11.2015 tarihinde ilimizde kadına karşı şiddeti önlemek için Asayiş Şube Müdürlüğümüz bünyesinde "Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği" kuruldu” şeklinde duyuruldu.

Açıklamada yeni kurulan "Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği" biriminin amacı ve görevi de şu şekilde tanımlandı: “İlimizde Kadına karşı işlenen şiddetle mücadelede daha etkili ve koordineli olabilmek için kurulan ve uzman personelin görev yapacağı büronun aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadelede daha etkin bir rol oynayacağı değerlendirilmektedir.

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, öncelikle şiddet gördüğü için polise başvuran kadınlar ile birlikte haklarında koruma kararı bulunan kadınların mağdur olmalarının önüne geçilmesini hedeflemektedir.

Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü “ her kadın bir çiçek, solmasın hiçbir çiçek” sloganı ile çalışmalarına devam etmektedir.”

 

Editör: TE Bilişim