Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak
Uşak’ta define kaçakçıları tarafından bulunan, sahtesiyle değiştirilmesi dünya çapında bir skandal olarak görülen, Uşak Üniversitesi’nin 6’ıncı kez düzenlediği kısa film festivaliyle aynı adı taşıyan Karun Hazineleri’nin en nadide parçalarından Kanatlı Denizatı Broşu’nun bire bir aynısı (benzerini) internet üzerinden satışa çıkarıldı. 

İnternet üzerinden satış yapan ‘Arkeoloji Dükkanı’ isimli e-ticaret platformu üzerinden satışa çıkarılan Kanatlı Denizatı Broşu’nun benzerine bin 700 TL gibi bir fiyat biçildi. Satış yapılan platformda, takının, Karun Hazineleri’nin Kanatlı Denizatı Broşu’ndan ilham alınarak yapılan özel bir tasarım olduğunu ve 925 gümüş üzerine altın kaplama olduğu bilgisi paylaşıldı. El yapımı olan benzeri ürünün özel tasarımı için sürenin 10 ila 15 gün içinde değiştiği bildirildi. 



SKANDAL OLMUŞTU
Uşak Arkeoloji Müzesi’nden çalınan Kanatlı Denizatı Broşu, Interpol ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçak Eserler Şube Müdürlüğü’nün alan daraltma çalışmaları sonucunda ele geçirildi.  Karun hazinesinin en önemli parçası olarak kabul edilen ve Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sahtesiyle değiştirilerek çalınan denizatı broşu,som altından yapılmış. Almanya’nın Hagen kentinde bulunmuştu. Broş, bir süre Alman makamları tarafından Merkez Bankası kasalarında saklanmıştı. Eser 2006 yılından 2013’e kadar yurtdışında Interpol aracılığıyla arandı. Tüm müzayedelerin ve katalogların yoğun bir şekilde taranması sonucu, tarihi eseri satamayan ve ismini açıklamayan bir kişi, avukat aracılığıyla broşu Alman Savcılığı’na teslim etmek zorunda kalmıştı. Kanatlı Denizatı Broşu, Türkiye’ye ve akabinde Uşak Arkeoloji Müzesi yetkililerine teslim edildi. 

UŞAK ÜNİVERSİTESİ FİLM FESTİVALİNE ADINI VERDİ
Öte yandan Uşak Üniversitesi de Kanatlı Denizatı Broşu’nun adını film festivaline verdi. Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali’nin açılış töreni yapıldı. 11 ülkeden 3 bin 523 başvurunun olduğu festivalde, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri olmak üzere 3 dalda filmler yarışacak. Beş gün boyunca Venezüella’dan Fas’a, İran’dan Güney Kore’ye, Kanada’dan Fransa’ya, İsveç’ten Tanzanya’ya dünyanın dört bir yanından filmler Uşak’ta değerlendirilecek. Son iki yılın Oscar, Cannes, Berlin, Venedik, Locarno, Sundance finalistleri, yani dünyanın en iyi kısa filmleri Uşak’ta yarışacak.
Editör: TE Bilişim