Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak
Eylül 2018’de ‘Sokak Hayvanlarına Yuva Kuruyoruz’ isimli projeyi hayata geçiren ve AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Pul-Tech FRP şirketi,  son olarak Uşak’taki sokak hayvanları için 10 çift barınma ve beslenme odağı bağışında bulundu. 
Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği yöneticilerine, beslenme ve barında odaklarını teslim eden Mehmet Çakın, projenin Haziran 2018’de planlandığını ve ilk uygulamanın Eylül 2018’de başladığını belirterek, “İstanbul, İzmir, Antalya ve Edirne’ye beslenme ve barınma odakları hediye ettik. Bu çalışmayı talebe göre yaptık ve son istek ilimizdeki hayvan severlerimizden geldik. 10 çift, barınma ve beslenme odağını ilimizdeki sokak hayvanlarına sıcak yuva ve yiyecek temini için gönüllü kardeşlerimize teslim ettik” dedi. 


    Uşak Deri Karma OSB’de, 2004 yılından bu yana faaliyet gösteren ve kompozit malzemelerin üretimini gerçekleştiren Pul-Tech FRP, sosyal sorumluluk bazında da çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Haziran 2018’de sokak hayvanlarına destek için bir proje hazırlayan şirket, atık malzemeleri çöpe atmak yerine, kedi ve köpeklerin kullanacağı beslenme ve barınma odakları yaptı. Sosyal medya üzerinden  ‘Sokak Hayvanlarına Yuva Kuruyoruz’ isimli projeyi, #sokakhayvanlarınayuvakuruyoruz  hashtagıyla duyuran Pull-Tech FRP, hayvan severlerden gelen talepleri, facebook ve instagram gibi sosyal iletişim ağları aracılığıyla kabul etmeye başladı. Eylül 2018’den itibaren İstanbul, İzmir, Antalya ve Edirne’ye beslenme odakları gönderen şirket yetkilileri, ekonomik değeri olmayan atık ürünleri de toplumsal kullanıma sundu. Söz konusu ürün ve hizmet, hiçbir maddi bedel alınmadan, sosyal sorumluluk gereği yerine getirildi. 



    Pul-Tech FRP Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı olan Mehmet Çakın’dan Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri de beslenme ve barınma odağı talep etti. Söz konusu isteği geri çevirmeyen Mehmet Çakın, 10 çift beslenme ve barınma odağını kentteki park ve bahçelere yerleştirilmek üzere dernek yöneticilerine hediye etti. Burada kısa bir açıklama yapan Mehmet Çakın, “Geçtiğimiz yıl başlatmış olduğumuz, Türkiye çapında sosyal sorumluluk projesi kapsamında, sokak hayvanlarımızın kötü hava koşullarında barınacakları ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacakları kulübe ve beslenme odaklarımızın sözünü, geçtiğimiz ay içinde derneğimize yaptığımız ziyarette vermiştik. 10 çift kulübe ve beslenme odağını, firmamızda ürettik ve bunları bugün teslim ediyoruz. Ben inanıyorum ki derneğimiz en iyi ve doğru şekilde konumlandırma yapacaktır. Vatandaşımızın duyarlılığıyla sokak hayvanlarının beslenmesi için çok ciddi bir duyarlılık gösterilecektir. Uşak Belediye Başkanı olarak göreve gelirsek de yine bu konudaki çalışmalarımızı, dernekler ve vatandaşla istişare ederek sürdüreceğiz” dedi. 


    Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu da, “Sadece dernek olarak değil, aynı zamanda vatandaşla birlikte hareket eden bir kurumuz. Bu kış çok sert ve çetin geçti. Dernek olarak kendi çapımızda evler yaptık ve bu projeyi duyunca bizimde sokak hayvanlarının böylesine sıcak ve şirin bir yuvası olmalı dedik. Kendileri bizi kırmadılar ve bizi de bu proje kapsamında değerlendirdiler” diye konuştu. Beslenme ve barınma odaklarının tesliminin ardından Mehmet Çakın, sokak hayvanları için çalışmalar yapan gönüllülerin talep ve beklentilerini dinledi. Çakın, önümüzdeki dönem sokak hayvanları için ortaya konacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim