Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı
Manisa Soma’dan Ankara'ya yürümek üzere dün yola çıkan fakat aynı saatlerde Ermenek’te meydana gelen facia nedeniyle Ermenek'e gitmek isteyen Somalı maden işçilerinin bulunduğu otobüsler, Uşak girişinde durduruldu. Dün sabah maaşlarını alamamaları nedeniyle Soma'dan Ankara'ya yürümek üzere yola çıkan ancak Karaman'da meydana gelen 18 işçinin mahsur kaldığı maden kazası nedeniyle güzergahlarını değiştirip Ermenek'e gitmek isteyen Somalı maden işçilerinin bulunduğu 3 otobüs Uşak girişinde sabaha karşı durduruldu. Yaklaşık 140 maden işçisinin bulunduğu otobüsler, Uşak- İzmir karayolunun Uşak Üniversitesi kavşağındaki Günay dinlenme tesisleri önünde önlem alan çevik kuvvet ve trafik polisleri tarafından durduruldu. Emniyet yetkilileri durdurma gerekçesi olarak, Karaman Valiliği'nce alınan ve 81 ile bildirilen Ankara ve Karaman istikametine hiçbir şekilde eylemcilerin geçişlerine izin verilmemesi yönündeki karar gereği yola devam etmelerine izin verilmeyeceği belirtildi. Maden işçilerinin olduğu alan Çevik Kuvvet tarafından koruma kordonu altına alındı.


Uşak’ta bekletilen Somalı işçiler adına açıklama yapan Erkan Kutlu, geleceklerinin çözülmesi ve yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi adına Ankara’ya yürüme kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi; “Tüm arkadaşlarımızın borcu, kredisi çeşitli sıkıntıları var. Yaklaşık 5 aydır mağdur durumdayız. Kaymakamımız bu işin çözüleceğini söyledi, dün içinde açıklama yapacağını belirtti. Biz de kaymakamlık önüne gittik beklememize rağmen bize yaptığı açıklama ‘Arkadaşlar burada çelenk koyma töreni olacak lütfen meydanı boşaltın’ oldu. Biz de bu işin Ankara’da çözüleceğini düşündük yürümeye karar verdik. Nitekim yolda Ermenek’teki acı haberi alınca 3 otobüs arkadaşı ayırarak Konya Ermenek’teki arkadaşlarımıza yardıma gitme kararı aldık. Aramızda, mekaniker, tahlise deneyimi olan arkadaşlarımız var. Gerekirse yardım etmeyi, gerekirse orada beklemeyi istiyoruz. Çünkü biz bu acıyı biliyoruz, oradaki insanların neler hissettiğini biliyoruz. Bunun için Ermenek’e gitmek istiyoruz. Ama bu Uşak girişinde engellendi. Saatlerdir burada bekletiliyoruz.”
Olayın üzerine CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan da bölgeye gelerek işçileri dinledi ve emniyet güçlerinden konuyla ilgili bilgi aldı. Çevrede önlem alan polis bekleyişini sürdürüyor.
Editör: TE Bilişim