SSK Evleri’nin yıkılması hakkında konuşan mahalle sakinleri Uşak Belediyesinin yapmak istediği Kentsel Dönüşüm Projesi’ne karşı çıkıyorlar. Mahalle sakinleri konuyla ilgili gazetecilere konuştu. Mahalleli, konuyla ilgili ilginç iddialarda bulundu: İşte açıklamaların satırbaşları:

“BURAYI MÜTEAHHİTLERE VERMEMEMİZ KONUSUNDA UYARDILAR”

SSK evleri sakinlerinden Ramazan Karınkabeş, belediye başkanının vatandaşa konuyu iletmediğini öne sürdü. Ramazan Karınkabeş, “Belediye başkanımızın bize sormadan buraları riskli alan ilan etmesi durumu söz konusu. Seçimlerden önce bizlerle görüşüp bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Ayrıca evlerimizi müteahhitlere vermememiz açısından bizleri uyardılar. Tabi bunlar seçildikten sonra iş değişti. Hiç kimseden izin almadan buraları riskli alan ilan etmesi bizleri sıkıntıya düşürdü. Binalarımızda analizler yapılmadan karar verildi” iddiasında bulundu.

‘’VATANDAŞ YERİNDEN KIMILDAMAK İSTEMİYOR’’

“Evlerimizin başka yerde olmasını istemiyoruz” diyen Mustafa Özgün, şöyle söyledi: “Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile yaptığımız toplantı bir sonuç vermedi. İnsanlar ne dinlemesini ne de konuşmasını biliyorlar. Başkanımız blok blok gezelim az kişiyle görüşelim dedi. Başkan bizim yaptığımız plana göre herkes Atapark’ı görecek diyor. Böyle bir şey olamaz. Çünkü önümüze yeni binalar yapılıyor. Yapılacak iş burayı düzenli şekilde versin herkes ev sahibi olsun. Herkes kendi yerini istiyor. Diğer yerlere aynı şekilde bir plan yapsınlar. Vatandaş yerinden kımıldamak istemiyor.”

Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek

Uşak Belediyesi’nin inşaatla uğraşmaması gerektiğini savunan Ahmet Gencer ise; “Atapark’ı göremeyeceğiz. Herkese istediği yerden daire vereceğiz diyor. Yoksa Başkan para mı tahsil edecek? Toplantı da 10 tane düzlük var dediler ama 4 tane düzlük var. Kimse bir şey bilmiyor. Görmeden konuşuyorlar. Belediye inşaatla uğraşmaz ki” dedi.

 BAŞKAN CAHAN: DEDİKODULARA İTİBAR EDİLMEMELİ
Öte yandan Belediye Başkanı Cahan, halkın bu konuda dedikodulara itibar etmemesi gerektiğini resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada duyurmuştu. Cahan, "
Burada şahsi beklenti içinde olan kişiler var. Biz evlerin yıkımı ile ilgili hiçbir karar almadık. İstişareleri ön plana alan ve şeffaf bir proje mantığı ile çalışma yapıyoruz. Her doğum sancılı olur. Hiç bir vatandaşımız kulaktan dolma bilgilere inanmamalıdır. Dedikodu mekanizması ile şahsi menfaatlerini düşünerek projeyi atıl bırakmak isteyenlere şans tanımayın. Siyasi şov peşinde olanların da şehrin geleceğini öngören projeye engel olmasına izin vermeyin. Biz burada siyasi ranta ve şahsi ranta izin vermedik, vermiyoruz ve vermeyeceğiz. Hak sahiplerinin kaygılarını anlıyorum. Fakat kimsenin kaygıya kapılmamasını istiyoruz. Kimsenin menfaatine zarar vermeyeceğiz. Aksine menfaatleri koruyacağız. Yakın bir zamanda blokları ayrı ayrı ziyaret ederek fikirleri almaya devam edeceğiz” demişti. 

Editör: TE Bilişim