Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

 Belediye Meclisi tarafından riskli yapı ilan edilen  SSK evleri sakini ile Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan bir araya geldi. Cahan’ın “Her daireye + 1 daire teklifine önce sıcak bakan SSK evleri sakinleri Cahan’ın “Herekse istediği yerden ev veremeyiz” sözü üzerine isyan edince anlaşma sağlanamadı. Uşak Belediyesi Meclisi tarafından, 12 Kasım 2014 tarih ve 2014/750 sayılı kararı ile yıkılma kararı alınan 50 SSK daire oturanı ve bölge halkı Atatürk Kültür Merkezi’nde Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile bir araya geldi. Cahan’ın bölgede yapmak istediği projeyi anlatacağı toplantıda zaman zaman gerilimli anlar yaşanınca, toplantı sonuca ulaşmadı. 

BÖLGEDE YAPILAŞMA DURDU
Mahalle sakinlerini bilgilendirme toplantısında Başkan Cahan, 1.etap ve 2. Etap kentsel dönüşüm alanından görseller sunarak, “Zamanında burada da yapılaşmayı durdurduk. Şimdi ikinci etapta yapılaşmaya izin verilmiyor. Burada 1 ve 2 etaplarda imar bütünlüğünü sağladıktan sonra yapılaşma izni vereceğiz. Sizin bölgenizde de yapmak istediğimiz bu. Biz, Belediye Meclisi olarak kimsenin evini yıkım kararı almadık. Sadece, sizlerin yaşadığı bölgede yapılaşmayı durdurduk. Projemiz 2 ay sonra hazır olacak ve sizlerin beğenisine sunulacak. Kimsenin evini rızası olmadan yıkmayız. Sizler, neye karar verdiyseniz proje ona göre hazırlanacak. Siz kabul ederseniz proje olacak. Anlıyorum, eviniz sizin için çok değerli. Ancak, Uşak da bizim için çok değerli. Burada insanca yaşanacak Avrupai bir bölge yapılması için çalışıyoruz. Görüyorsunuz 105 Evler tek katlıyken yıkıldı. Her yere 5 katlı birbirine yapışık binalar yapıldı. Ne otoparkı var ne de yeşil alanı. Küçükçarşı yine öyle. Bir katlı evler yıkılıp 5 katlı evler yapılıyor” dedi.
HERKES KENDİ YERİNDEN ALAMAZ
Riskli yapı kararı alınan SSK Evlerinin yerine yapmak istediği proje hakkında da bilgi veren Cahan, “Biz istiyoruz ki; bölgede otoparkı, yeşil alanı olan yaşanabilir Avrupai bir iste yapmak istiyoruz. Projemiz gerçekleştiği takdirde Avrupai ir siteye kavuşacaksınız. Belki de sizin öngörünüzden 10 kat fazla kazanacaksınız. Burada 70 metrekare üzeri olanlara 2 daire ve bir otopark yeri vermeyi düşünüyoruz” vaadinde bulundu. Vatandaşların, “Peki, herkese kendi yerinden mi vereceksiniz? Sorusuna Cahan’ın, “Bu mümkün değil. 50 metre sağdan olur, 100 metre soldan olur. Bir şekilde veririz” cevabı, kalabalığın bir anda tepkisine neden oldu. Riskli ilan edilen bina sahipleri, “Biz kendi yerimizden istiyoruz. Niçin bize sormadan riskli alan kararı aldınız?  Zengin kişilerin binasını niye yıkmıyorsunuz? Yeni binaların hepsi Atapark’a bakacak mı? Askı süresi doluyor. Sizin samimi olduğunuzu düşünmüyoruz” gibi sorular sorup tepki gösterdiler.
DEDİKODULAR DOĞRU DEĞİL
Sık sık sözleri kesilen Cahan tepkiler karşısında zorlukla sürdürdüğü konuşmasında şunları söyledi: “Bakın, sadece riskli yapı olan 50 SSK binası ile ilgili kara alındı. Kararımızda da kimsenin evini yıkmak gibi bir ibare yok. Sadece bölgede yapılaşmaya izin vermiyoruz. Belediye Meclisinde grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP ortak karar aldık. Siyasi şov yapmadık. Sizden ricam, sizlerin geleceği olan bu proje hakkında kulaktan dolma bilgilere ve dedikodulara prim vermemenizdir. Şahsi çıkarı ya da siyasi amaçlı olarak verilen yanlış bilgilere kulak vermeyin. Biz, belediye olarak sizlerin mutlu olacağı Uşak’a yaraşır bir proje hazırlıyoruz. Meclis kararının süresi falan dolduğu yok. Karar askıya çıkmadı. Yanlış bilgilendiriyorsunuz. Siz istemezseniz yapmayız.  Provoke ediliyorsunuz. Tekrar söylüyorum. Sağlam binalarla işimiz yok. Kimsenin evini yıkmayacağız. Biz sadece bölgede yapılaşmayı durdurma kararı aldık.Tepkilerin artması üzerine Cahan, “Arkadaşlar, ben burada size derdimi anlatamıyorum. Toplantı verimli olmuyor. Bu toplantıyı burada bitirip, en iyisi sizlere misafir olarak, blok blok anlatalım” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim