Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım
 2015 yılının ilk Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. CHP’li üyelerin önergesi ile  SSK Evleri sorunu bir kez daha gündeme alındı. CHP’li üye Avukat Mehmet Karakoç, itirazların fazla olması üzerine konuyu yeniden meclis gündemine taşıdıklarını kaydetti.

Riskli yapılar olduğu için yıkım kararı alınan ve bölgede yapılaşmayı durduran 50 binalı 484 daireli SSK evleri 2015 yılında da Uşak Belediye Meclisi gündemindeki yerini koruyor.

Uşak Belediye Meclisi2015 yılı Ocak ayı ilk oturumu Huzur Park’ta bulunan Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ’ın başkanlık ettiği Usulen yapılan toplantıda ocak ayı gündem maddeleri kabul edildi. Toplantı, 5 Ocak Pazartesi günü görüşülmek üzere ertelenirken, CHP Belediye Meclisi Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Karakoç, CHP Grubu olarak ek gündem maddesi sunmak istediklerini ve gündeme alınmasını talep ettiklerini söyledi. Başkan Uludağ, bu talebi meclis üyelerinin oluruna sundu. Ek gündem maddesi, oy birliği ile kabul edildi ve meclis gündemine alındı.

CHP Uşak Belediye Meclisi Grubu, ek gündem maddesi olarak verdiği önregesinde şu ifadeler yer aldı:

UŞAK BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA    

“Bilindiği üzere Uşak Belediye Meclisinin  17.11.2014 Tarih ve 2014/750 K sayılı kararı ile İlimiz cumhuriyet Mahallesinde SSK Blokları olarak bilinen konut alanında riskli alan tespiti yapılmış ,ve bu alanda imar durumu verilmemesi,ifraz-tevhid işlemlerinin yapılmaması ,proje bütünlüğü gözetilerek yapı ruhsatı ve benzeri işlemlerin gerçekleştirilmemesine karar verilmiştir.

Karara dayanak 14.11.2014 Tarih ve 267 Karar sayılı İmar Komisyonu raporunda da bu bölgede SSK bloklarından 3 tanesinde daha önceden Riskli Yapı tespiti yapılmış olduğu, Alan içerisinde 2 adet boş parsel bulunduğu, yine alan içerisinde yeni yapı-yapılar olmasına rağmen alanın bütüncül çalışması için bu parsellerinde şimdilik alan içerisinde kalmasının uygun bulunduğu belirtilmiştir.

Ancak Uşak Belediye Meclisinin 17.11.2014 tarih ve 2014/750 sayılı kararına hem SSK blokları  malikleri,hem boş parsel malikleri hem de bahse konu yeni bina sahipleri tarafından çok sayıda itirazın yapılmış olduğu aşikardır.

Konunun hassasiyeti ve önemine binaen bu itirazların ivedilikle dikkate alınıp yeniden değerlendirilmesi gerektiği halde Başkanlık Makamınızca bu itirazlar dikkate alınmamış ve 2015 yılı Ocak ayı gündemine dahi alınmamıştır.

Bu nedenlerle; Vatandaşlarımızın mağduriyetlerine yol açmamak veya varsa mağduriyetleri gidermek için ve de ilerde telafisi mümkün olmayacak zararlara yol açmamak  için bahse konu  Belediye Meclis kararına yapılan itirazların 2015 yılı Ocak ayı Meclis gündemine EK GÜNDEM MADDESİ olarak alınıp yapılan itirazların İVEDİLİKLE yeniden değerlendirilmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz.02.01.2015”

Av.Mehmet Karakoç,  Mustafa Güngör, Aynur Yurtsever, Rıfat Alakent, Mustafa Ekşi

‘Yüzlerce itiraz var’

CHP’li Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Karakoç, “Geçtiğimiz yılın son aylarında SSK Evlerinin riskli yapı olduğu için yıkılması ve bölgede yapılaşmanın durdurulması yönünde Uşak Belediye Meclisi olarak karar aldık. Ancak, bu karar yıkılacak bina sahiplerinin ve bölgede sağlam olan bina sahiplerinin tepkilerini çekti. Kendileri bilgilendirilmedikleri için hak mahrumiyetine uğrayacaklarını düşünüyorlar. Bu konuda çeşitli eylemler ve toplantılar oldu” dedi.

2015 yılı Ocak Ayı ilk Meclis toplantısında CHP Grubu olarak gündemi incelediklerinde, SSK Evleri ve bölge da yapılacak imar çalışması hakkında herhangi bir gündem maddesine rastlayamadıklarını kaydeden Karakoç, “Bunu üzerine CHP grubu olarak toplandık. İnsanlar, mağdur olduklarını ve hak kaybına uğradıkları endişesi taşıyor. Bu konuda belediyeye yüzlerce itiraz dilekçeleri verildi. Bölgedeki sağlam bina sahipleri de hak mahrumiyetine uğrayacaklarını belirterek itiraz dilekçesi vermiş. Ancak, Ocak ayı Belediye Meclis gündemine baktığımızda konu ile ilgili herhangi bir madde göremeyince, ileride doğacak hukuki sorunları ve hak mahrumiyetlerini önlemek adına ek gündem maddesi olarak meclisimize sunduk” şeklinde açıklama yaptı.

Editör: TE Bilişim