Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!
 Uşak’ta yer alan tarihi ve kültürel yapıların canlanması adına Dokur Evi yanında bulunan tarihi bir evin daha restorasyonu başladı. 
Kentte bulunan kültürel mirasın gelecek neslin geçmişini unutmaması adına önemli olduğunu belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Tarihin asırlarca yaşatılması şüphesiz kentimizin geleceği açısından da çok değerlidir. Geçmişini unutmayan yeni nesil kültürünü yaptığımız işler ile hatırlayacaktır. Bu nedenle bu durumun son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Kültürel dokumuzun hep ayakta kalması ilimizin menfaatlerinedir” dedi. 

Belediye olarak bu konuda marka olan kentlerin çalışmalarını da incelediklerinin altını çizen Cahan, Uşak’ın da tarihi ve kültürü ile marka olmasını hedeflediklerini ve bunu restorasyon ile de başaracaklarını bildirdi. Restore edilen evlerde AB ve hibe projeleri ile de başarı sağlayacaklarını anlatan Cahan, “ Biz evlerimizin her anlamı ile vatandaşlarımızın kullanmasını istiyoruz. Bu sayede evlerimize hemşehrilerimizin büyük çoğunluğunun kullanmasını sağlayacağız. Diğer yandan proje hazırlayarak Avrupa Birliği ve ZEKA gibi desteklerden faydalanmak istiyoruz. Bu sayede daha çok evin restorasyonunu sağlamış olacağız” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilişim