Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatar Belde Belediyesi, kuraklıkla etkin bir mücadele sürdürüyor. Bu kapsamda, beldedeki su kuyusu açma çalışmaları yapan Tatar Belediyesi, mevcut kuyuya ilave olarak ikinci bir kuyuyu daha açtı. Yaşanan kuraklıkla mücadelenin önemine değinen Tatar Belediye Başkanı AK Partili Zafer Gün, su  tasarrufuyla ilgili farkındalık çalışmalarını da yaptıklarını kaydetti.

Beldeye ikinci bir su kuyusunu kazandırdıklarını kaydeden Başkan Zafer Gün, kuraklığın çağın sorunu olduğunu ve ileride yaşanacak olumsuz durumlara karşı tedbiri elden bırakmadıklarını dile getirdi.

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

Belediye ekiplerinin su kuyularını aktif hale getirme noktasında, düzenli olarak tarama çalışması yaptığını ve DSİ ile ortak hareket ettiklerini anlatan Zafer Gün, “Su insan yaşamı için hayati bir ihtiyaç ve suyun olduğu yerde medeniyetler kuruluyor. Fakat içinde bulunduğumuz dönemde, ciddi bir kuraklık sınavı veriyoruz. Bir önceki ve bu kış döneminde istediğimiz ölçüde yağmur ve kar yağışı olmadı. Şubat ayını bitiriyoruz ve önümüzde Mart ayı var. Nisan ayından sonra da bahara gireceğiz ve tarımsal anlamda suya çok ciddi anlamda ihtiyaç duyacağız. Bu nedenle, belediye olarak su konusunda sorun yaşanmaması ve beldedeki vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için ilave tedbirler alıyoruz. Önümüzdeki günlerde ihtiyaç duyulması halinde yeni kuyular açabiliriz. Tatar Belediyesi olarak vatandaşımıza suyu ulaştırmak için çalışmalarımız sürecektir” dedi.

Başkan Gün, vatandaşın suyu tarımsal ve günlük tüketimde, tasarruflu olmasını ve bunun gelecek kuşaklar açısından önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim