TEGV, TÜM ÇOCUKLARIN ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü”’ nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.  Açıklamada, “Her çocuğun dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, yaşına uygun eğlence etkinliklerinde bulunma, kültürel ve sanatsal yaşama özgürce katılma hakkı vardır” vurgusu yapıldı.

TEGV Uşak Birimi, 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. TEGV Uşak Birimi binasında günün anlam ve önemine uygun etkinlikler düzenlendi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Uşak Birimi Sorumlusu Arzuhan Durmuş, 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” nde “Her çocuğun eğitim hakkı vardır”, “Her çocuğun dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, yaşına uygun eğlence etkinliklerinde bulunma, kültürel ve sanatsal yaşama özgürce katılma hakkı vardır”; “Her çocuğun sağlıklı ve elverişli ortamlarda yaşama hakkı vardır”; “Çocuklar bedensel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal gelişmesine zarar verecek nitelikte işlerde çalıştırılamaz” gibi başlıca çocuk haklarına vurgu yaparak başta çocuklar olmak üzere tüm kamuoyunu çocukların sahip oldukları haklar konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor” dedi.

Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar! Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar!

“ÖZGÜVENİ YÜKSEK ÇOCUKLAR YETİŞTİRMELİYİZ”

Durmuş, “Daha iyi bir geleceğin ancak haklarının farkında, bilgili, birikimli, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmekle mümkün olduğuna inanan TEGV, Türkiye’nin dört bir yanında farklı koşullarda yaşayan tüm çocukların eşit eğitim olanaklarından faydalanması için faaliyetlerini sürdürüyor.

Erişkinlerden farklı özelliklere ve özel ihtiyaçlara sahip olan çocukların, büyüme ve gelişme süreçlerinde temel hak ve özgürlüklerinin korunmasının toplumun önemli bir sorumluluğu olduğu bilinciyle hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi, 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş ve 193 ülke tarafından onaylanmıştır. Çocuk hakları ve bu haklara ulaşamayan çocuklar hakkında farkındalık yaratmak amacıyla, 20 Kasım tarihi tüm Dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır” ifadesini kullandı.

TEGV hakkında bilgi veren Durmuş, “Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 36 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 42 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ve 4 İl Temsilciliği ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmeti sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 1,8 milyon çocuğumuza verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesini imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir” bilgisini verdi.

 

Editör: TE Bilişim