USAKPORT.COM// TEMA Uşak Vakfı Uşak Temsilcisi Doç. Dr. Barış Metin, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla çevre koruma bandının 100 metreye çıkarıldığını ve burada yapılacak olan parselleme çalışmasıyla ağaçların yok olacağını iddia etti. Uşak Deri Karma OSB’nin bulunduğu bölgedeki ormanlık alanın yaklaşık 20 yıl önce, çevre dernekleri ve öğrencilerin katkılarıyla oluşturulduğunu ifade eden Barış Metin, bölgedeki daralmanın doğa açısından sakıncalı olduğunu söyledi. Metin, “Uşak Deri Karma OSB Yönetimi, burada 18 parsel üretip satma kararı aldı ve bu gerçekleşirse, buradaki yaklaşık 50 bin ağaç yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Bölge yönetimi ağaçları taşıyacağını ifade ediyor. Fakat daha önce de bu yöntem hep gündeme geldi ve sonunda ağaçların hepsi kurudu” dedi.

Söz konusu durumu Uşak Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğüne dilekçeyle bildirdiklerini belirten Metin, “Yasalara göre 3 hektarın üzerinde yetişen ormanlık alanların orman arazisi statüsünde olması lazım. TEMA Uşak Temsilciliği olarak burasının tescillenmesini talep ettik ve yaptığımız başvurunun sonuçlanmasını bekliyoruz. Eğer bu gerçekleşmezse, konuyu yargıya taşıyacağız ve ağaçların kesilmemesi için mücadele vereceğiz. Yetkililerden ve Uşak halkından bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!
Editör: TE Bilişim