Uşak’ta 30 sivil toplum kuruluşu teröre karşı tepki yürüyüşü düzenlendi

Uşak’ta, 30 sivil toplum kuruluşu (STK) terör olaylarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı

 Uşak Belediyesi önünde bir araya gelen grup, ellerindeki Türk  bayraklarıyla, "Terörü Lanetliyoruz" yazılı pankart açarak yürümeye  başladı. İsmetpaşa Caddesi’nden yürüyen yaklaşık 800 kişilik grup adına açıklama yapan Uşak Baro Başkanı Baki Kantar, son günlerde yaşanan terör olaylarının kendilerini üzdüğünü söyledi.

ÜLKÜ OCAKLARI PANKART AÇINCA ALANI TERK EDENLER OLDU

İki gün önce STK Temsilcilerinin Uşak Barosu’nda bir araya gelerek, “Slogan atmadan hiçbir parti ve STK’nın bayrak açmaması” yönünde karar almaları işe yaramadı. Ülkü Ocakları Uşak Şubesi üyesi yaklaşık 100 kişilik bir grubun, tüm uyarılara rağmen sürekli slogan atması ve pankart açması, yaklaşık bin 500 kişilik grubun 800 kişiye düşmesine neden oldu. Ülkücü grubun uyarıları dikkatte almamsı üzerine birçok STK üyesi belediye önünde kortejden ayrıldı.

“TERÖRÜN HEDEFİ İNSAN”

Atatürk Anıtı önünde çelenk konması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından STK’ların ortak açıklamasını okuyan Uşak Baro Başkanı Baki Kantar, toplanma sebeplerinin Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıda kaybettiğimiz canların ve her gün terörle mücadelede kaybederek bayrağa sarılı gelen tüm şehitlerimizin hatırasına saygı ve isyanlarını dile getirmek” olduğunu belirtti. Kantar, “Son saldırıda kaybettiğimiz şehidimiz Hava Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer’in Banazlı olması acımızı daha yakından hissetmemize vesile olmuştur.  Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine sabırlar diliyoruz” şeklinde başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Devletimizin kalbi olan Başkentimizdeki bu patlama bütün toplumumuzun derinden yaraladığı gibi, yasa boğmuş, infiale sebep olmuştur. Bunun gibi terör olayları karşısında bir bütün olmak gereğini ifade ediyoruz. Unutulmamalıdır ki terörün dini, ırkı, mezhebi olmaz ve tercih sebebini haklı kılacak hiçbir neden gösterilemez. Aynı biçimde terörde ölenlerin kimliklerine de bakılamaz. Ölenlerin kimlikleri ve kim olduklarının hiçbir önemi yoktur. İnsan olmaları yeterlidir.

“YABANCI İSTİHBARATLAR KOL GEZİYOR”

Bu tür olayların olabileceği önceden tahmin edilebilmelidir. İlgili istihbarat birimlerin bu olayda büyük kusuru ve büyük ihmali olduğunu düşünüyoruz. Ölenleri elbette geri getiremeyeceğiz. Ancak tekrarını önlemek mümkündür. Bunun için başta istihbarat sorumluları olmak üzere diğer yetkililerin olayı derhal ve gerçekleri saklamadan, aydınlatıp kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz. Dahası ihmali ve sorumluluğu bulunanların derhal yargı önüne çıkarılmasını ve siyasi sorumluluklarında gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Tüm siyasi parti ve kuruluşları terörle mücadele konusunda tarafgir olmaksızın kenetlenmeye ve bir bütün olmaya davet ediyoruz. Terörün taraftarı olmak hukuk düzeninde meşrutiyetini kaybetmek demektir. Bu gerçeği de hatırlatıyor, dahası yüksek sesle haykırıyoruz.

Bugün Türkiye’de dış istihbarat örgütlerinin kol gezdiği şeklinde endişelerimiz vardır. Bu sonuca varılmada izlenilen yolun yanlış olduğunu, “ Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesinden ayrılınmış olmasının büyük payı olduğu kanısındayız. Gidilen yol derhal gözden geçirilmeli ve Yurtta Barış Dünyada Barış çizgisine dönülmelidir.

Biz toplum olarak kenetlenerek bir millet olduğumuzu kavrayıp, ortak acılar karşısında ortak tepkiler göstererek terörü yenebiliriz. Yol hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerine sarılmak yoludur. Ayrışma ve ayrıştırılmaya asla izin vermemeliyiz.

Hepimiz üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız. İnsan yaşamına kasteden her türlü eyleme karşı isyandayız.”

Yürüyüşe Katılan STK’lar ise: Uşak Barosu, Mimarlar Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Diş Hekimleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Tabip Odası, Eczacı Odası, Kent Konseyi ve tüm mahalle muhtarları oldu.

Editör: TE Bilişim