Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak
Türk Polis Teşkilatı’nın 174’üncü kuruluş yıldönümü Uşak’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Dün sabah saatlerinde 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konmasıyla başlanan kutlama programına, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve polis ekipleri katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve polis ekipleri, Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ı makamında ziyaret ettiler. 
Etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği ve bu sürede vatandaşa yapılan faaliyetler ve toplumsal güvenlik hakkında çeşitli bilgilerin verileceği ifade edildi.  
MODERN POLİS TEŞKİLATININ KISA TARİHİ
Yeniçeri Ocağının kaldırılmasından sonra gerek Osmanlı başkentinde ve gerekse illerde iç güvenlik hizmetlerinin eskisiyle kıyaslanmayacak ölçüde gelişmesine rağmen güvenlik hizmetlerinin birçok makam ve kişilere bağlı olarak yürütülmesi uygulaması sürmüştür. Örgütlenme açısından ve uygulamadaki bu karışıklığı ortadan kaldırmak amacıyla 10 Nisan 1845'de (12 REBİ - ÜL EVVEL 1261) İstanbul'da 'POLİS' adıyla bir teşkilat kuruldu. Yeni kurulan polis teşkilatının görevleri yine aynı tarihte yayınlanan Polis Nizamnamesinde belirtildi ve bu durum yabancı elçiliklere de bir yazıyla duyuruldu.
 
Editör: TE Bilişim