Türk Sağlık- Sen Uşak Şubesi üyesi 40 sendika üyesi, Atılım Üniversitesi hazırlanan eğitim programı kapsamında, “Yüksek Lisans Eğitim Programı”nı tamamlayarak, mezuniyet belgelerini aldılar.

Türkiye Sağlık-Sen Uşak Şubesi ile Atılım Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Yüksek Lisans Eğitim Programı’ sona erdi. 2013-2014 Akademik Yılı Yüksek Lisans Programı’na katılan ve başarıyla tamamlayan sendika üyelerine düzenlenen bir törenle mezuniyet belgeleri verildi.

“YANDAŞLIK DEĞİL KALİTE VE LİYAKAT GÖZ ÖNÜNE ALINMALI”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Türk Kamu-Sen Uşak İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk yaptı.

Özkuk, “Çağımızda eğitim beşikten başlayıp, mezara kadar süren sürekli ve dinamik bir süreç olarak değerlendirilmektedir. Eğitim ilim adamları tarafından: “İstenen davranış değişikliği” olarak tanımlanmaktadır.

Bugün 40 arkadaşımız almış oldukları eğitimle, sağlık kurum ve kuruluşlarında daha kaliteli ve daha nitelikli hizmet vermek adına kendilerini geliştirmek için başladıkları yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak ehliyet, liyakat ve eğitimleri ile orantılı görev almak için sağlık kurum ve kuruluşları yöneticilerinin önüne bir seçenek olarak çıkmanın ilk adımını atmışlardır” dedi.

Kamu hizmetlerinin eğitimli, ehliyet ve liyakat sahibi donanımlı kamu görevlileri eliyle yürütülmesi kamu yararı açısından olmazsa olmaz bir kural haline geldiğini hatırlatan Özkuk, “Yandaşlığın öncelikli kılındığı liyakat, ehliyet ve kariyer ilkelerinin göz ardı edildiği bir yönetim anlayışı ile ülkemiz ne ileri demokrasiye ne de çağdaş bir yönetim anlayışına ulaşabilir. Cumhuriyetimizin kurucusunun, Türk Milletine hedef olarak koyduğu, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak ancak, kaliteli ve nitelikli insan gücüyle olacaktır” şeklinde konuştu.

Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti? Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti?

“TÜRK SAĞLIK- SEN VATAN MİLLET İÇİN ÖN AYAK OLMUŞTUR”

“Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen sendikacılığı sadece ücret sendikacılığına sıkıştırmamıştır” diyen Özkuk, sözlerine şöyle devam etti:

“ Tüm plan ve programlarını ehliyet ve liyakat ilkeleri göz önüne alınmadan, sadece bizden olsun anlayışı ile birilerini bir yerlere getirmek için sendikacılık yapmamıştır, bundan sonra da yapmayacaktır. Türk Sağlık-Sen örneğini bugün burada gördüğümüz gibi, üyelerinin vatanımıza ve milletimize daha kaliteli sağlık hizmeti sunma arzusu ile eğitim programları düzenlenmesinde ön ayak olmuştur. Vatan ve millete daha kaliteli hizmet etmek adına, çok yoğun bir iş temposu ile çalışırken; tatil ve dinlenme günlerinde eşinden, çocuğundan ve istirahatından fedakârlık yaparak ve her türlü maddi ve manevi bedeli de ödemeyi göze alarak, bu programı başarı ile tamamlayan arkadaşlarımızı kutluyorum. Umarız ve ümit ederiz ki; ilimizin idari yönetim kadrosu, sağlık kurum ve kuruluşlarında her zamankinden, daha çok ihtiyaç duyduğumuz nitelikli yönetim kadrosu oluşturulurken bugün burada mezun olan arkadaşlarımız ehliyet ve liyakatleri ile bir seçenek olur ve hak ettikleri yerlerde bilgi ve beceri ile hizmet imkânı bulurlar.”

Atılım Üniversitesi hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı İsmail Bircan, Yüksek Lisans Programı alanında yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. 14 farklı ilde düzenledikleri Yüksek Lisans Programı’nın büyük ilgi gördüğünü belirten Bircan, Uşak için gerçekleştirdikleri eğitimlerde görev alan akademisyenlere, katkılarından dolayı ise sendika yöneticilerine teşekkür etti.

‘İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK’

Gülcan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. AbdurrahimÖzgenoğlu ise dünyadaki gelişmelerden bahsederek teknolojinin meslekler ve iş hayatındaki etkilerine dikkat çekti.

Kamu-Sen yöneticilerinin yaşanan gelişmeleri dikkate aldığını ve üyelerini bu hususta bilgilendirerek mesleki açıdan geleceğe hazırladığını anlatan AbdurrahimÖzgenoğlu, Atılım Üniversitesi’nin yüksek lisans programı hususunda kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin süreceğini sözlerine ekledi.Prof. Dr. Özgenoğlu, Uşak için  düzenledikleri ‘Yüksek Lisans Eğitim Programı’na katılan ve başarıyla tamamlayan Kamu-Sen üyelerini tebrik etti.

40 KİŞİYE BELGE

Yapılan konuşmaların ardından geçilen törende, Özkuk, Rektör, Özgenoğlu’na ve yardımcısı Bircan’a ve programa katılan Kütahya Dumlupınar İlçesi Belediye Başkanı Niyazi Tezcan’a  teşekkür plaketi verdi.

Törende Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü’nden 40 sağlık çalışanına mezuniyet belgeleri verildi. Mezuniyet töreni, kep atma ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim