Türkiye’nin en büyük sivil yarışmasında ödül heyecanı

 

ÖSYM standartlarında ve kalitesinde, ÖSYM’den sonraki en büyük sivil organizasyon olan “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 3” ün Uşak ödül töreni dün Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan törenle gerçekleşti. Türkiye 16.sı ve Uşak Birincisi olan Muhammed Yasin Sümter’e ödülünü Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan verdi

 

Uşak Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği’nin (ÇEVKA) proje ortağı olduğu, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu’nun Türkiye genelinde ve online olarak dünyanın her yerinde gerçekleştirdiği, İdeal İnsan Son Peygamber’in (s.a.v) Hayatı konulu “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 3” Ünye ödülleri, törenle sahiplerini buldu. Törene Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kabay, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Okyay, dernek yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

 

29 Nisan 2015 Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dernek faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon sunumunun ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı

 

Programda konuşan Dernek Başkanı Mustafa Demir; “Yarışma 14 yaş altı A kategorisinde, 14-19 yaş arası B kategorisinde, 19 yaş üstü C kategorisinde, Din Görevlileri D kategorisinde, Online katılımcılar E kategorisinde ve İngilizce olarak katılmak isteyenler de F kategorisinde yapıldı. Yarışma, 29 Mart 2015 Pazar günü tüm Türkiye ile aynı anda Uşak Merkez ve ilçelerinde tek oturum halinde gerçekleştirildi” dedi.

Yarışmada Peygamber Efendimizin(sas) hayatını sahih kaynaklardan okumak, O’nu doğru anlamak ve tüm insanlığa layıkıyla anlatmak, hayatı O’nun gibi bilinçli yaşamak için toplumda farkındalığın oluşması hedeflendiğini belirten Mustafa Demir, İdeal İnsan Son Peygamber’in (sas) Hayatı” konulu yarışmanın “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi/Prof.Dr. İsmail Lütfi Çakan, N.Mehmet Solmaz” kitabından, hem okullarda hem de online olarak internet ortamında gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının üç yıldır Türkiye genelinde düzenlendiğini, bu yıl yarışmaya ‘F’ kategorisi de eklenerek yarışmanın İngilizce olarak da gerçekleştirildiğini ifade eden Demir,yarışmanın ÖSYM standart ve kalitesinde ÖSYM’den sonraki en büyük sivil organizasyon olduğunu belirtti ve Peygamberimizin (s.a.s) hayatının okunması, 7’den 77’ye herkes tarafından bilinmesi amacıyla bu yıl yarışmanın Siyer alanında olduğunu, “İdeal İnsan” vurgusunun ön plana çıkartıldığını ifade etti.

 

Türkiye genelinde 264 bin kişinin yarışmaya müracaat ettiğini belirten Demir, yarışma organizasyonunun herhangi bir sıkıntı yaşanmadan tamamlandığını; geçen yıllarda da İslam ilmihali ve Kuran-ı Kerim Meali Bilgi yarışması yapıldığını hatırlattı. Demir açıklamasının devamında; “Hayatımızda, kendinizi genç ya da ihtiyar, kadın ve erkek ayrımı yapmadan, suni mazeretler üretmeden her gün, her an eğitin ve sürekli geliştirin” parolasının hâkim olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunlardan biri de Son Peygamberin Hayatı Bilgi Yarışmasıdır. Bu vesileyle yarışmanın ödül gecesinde değerli dostlarımızı aramızda görmekten son derece mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

Etkinliklere her yıl katılımın artarak devam ettiğine dikkat çeken Demir, “İnsanlarımızın bilgilenmeleri konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. İnsanlarımızın, dinini yaşayarak araştırmalar yapması bizleri sevindiriyor. Amacımız, “Toplumun her kesimini Son Peygamberin (sav) mesajları ile buluşturarak Allah’ın rızasını kazanmaktır. H.1436/M.2015 yılı içerisinde Peygamber Efendimizin (sav) hayatının okunmasını ve hayata tatbik edilmesini sağlamaktır. Ayrıca, yarışmamız okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak ve Son Peygamberin (sav) bakış açısını topluma kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

 

Demir; yarışmanın ödüllü bir yarışma olduğunu A, B ve C kategorilerinde dereceye giren birincilerin her birine 1000’er TL, ikincilere 750’şer TL, üçüncülere 500’er TL ve 4. ile 5. olan yarışmacılara da çeyrek altın verildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim