Uşak’ın Ulubey ilçesinde bulunan kanyonların dünyanın 2’inci büyük kanyonu olduğu yıllardır söylenir durur. 
Ulubey kanyonlarını dünyanın ikinci büyük kanyonu yapan nedir?
Uzunluğu mu? Derinliği mi? Yoksa bu söylem yıllar önce bölge ilgi çeksin diye ortaya atılan sevimli bir yalan mı?
Öncelikle Ulubey kanyonunun dünyanın ikinci mi, üçüncü mü, yoksa dördüncü mü olduğuna dair ortaya konmuş bilimsel bir veri yok. 
Ulubey kanyonları, yıllar önce kente daha fazla turist gelsin ve bölge çekim merkezi olsun diye ikinci büyük olarak sürekli anlatıldı ve durdu. 
Uşak’ta yıllardır sivil toplum kurumlarında aktif rol alan bir ağabeyimiz, kendisi bu söylemi ortaya attığını belirtiyor ve amacının bölgeye daha fazla ilgi çekmek olduğunu söylüyor.
Uşak’ın menfaati için ortaya atılan bu söylem, basın ve yayın organlarındaki haberlerde sürekli yer alınca, kent yöneticileri de her fırsatta bunu dile getiriyorlar. 
Kente atanan vali, kaymakam ve seçilen her belediye başkanı ve milletvekilleri de bu genel geçer bilgiyi, doğru olarak kabul ettiler. 

ULUBEY KANYONU, BENİM ULAŞTIĞIM BİLGİLERE GÖRE İKİNCİLİĞİ BURUN FARKIYLA KAÇIRIYOR
Öncelikle dünya genelindeki kanyonlarla ilgili kısa bir tarama yaptım ve gördüm ki; Ulubey kanyonları, burun farkıyla ikinciliği kaçırıyor. Ulubey kanyonları 77 kilometre olarak ifade ediliyor. 
Kazakistan’ın Almatı kentinde bulunan Charyn kanyonunun 80 kilometre olduğu ortaya konmuş.

 Belki benim göremediğim ve Charyn kanyonunun da büyük olanları vardır. 

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Ben de mağdurum! AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Ben de mağdurum!

GOOGLE GÖRE DÜNYANIN EN GÜZEL 10 KANYONU ARASINDA DEĞİLİZ

Google’de “Dünyanın en güzel 10 kanyonu” diye arama yaptığınız zaman, maalesef Ulubey kanyonları sıralamada yer almıyor. 
Gezi sitelerinde kanyonların hiçbiri büyüklüğü ile değerlendirilmiyor. Dünyanın en güzeli olarak adlandırılan kanyonların ortalama uzunluğu 15-20 kilometre arasında değişiyor. 

SADECE CAM TERAS YAPMAKLA OLMAZ
Sadece cam terasla kanyonu güzelleştiremezsiniz. Yapılan yatırım elbette bir değerdir ve emeği geçen herkesin hakkı verilmelidir. Kanyonun olduğu noktada benim bildiğim kadarıyla 1 tane restoran var (Diğeri yandı diye hatırlıyorum) ve burada da sadece Ulubey’e has bazı yiyecekler sunuluyor. Sadece bir ilçenin değil, kentin geçmişten günümüze gelen lezzetlerinin de farklı mekanlarda sunulmasında yarar var.  ALİ ARASLI///

Not: Ters ev biraz ufak olmuş. 

Editör: TE Bilişim