Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı
                                        ULUBEY'E BAYRAM MÜJDESİ

Ulubey Kanyonlarının rahatça izlenmesi için planlanan cam terasların ihalesi yapıldı. İki firmadan 700 bin TL veren firma ihaleye kazandı. Cam terasın 6 ay içerisinde hizmete girmesi bekleniyor. 

Ulubey Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen  Park Kanyon Projesinin ( Cam Teras ) ihalesi yapıldı. İki isteklinin katıldığı ihalede en düşük teklif kdv hariç 700.000 Türk lirası oldu.

Kaymakam Mehmet Aksu yaptığı açıklama da; projelerinin yaklaşık bir yıllık çalışmanın ürünü olduğunu amaçlarının Kanyonların, Ulubey'in ve Uşak'ın tanıtımına uzun vadeli ve yenilikçi projeler ile katkı sağlamak olduğunu belirtti ve hedeflerinin yaklaşık 6 ay içinde inşaatları bitirmek olduğunu belirtti. Kaymakam Aksu bu süreçte kendilerine destek olan başta Vali Seddar Yavuz'a ve proje ortakları İl Özel İdaresi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

KANYONLAR TANITILACAK

Kanyonun tanıtılması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kaymakamı Mehmet Aksu, "Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 119 hektarlık bir alanı milli park ilan etti. Şu anda Bakanlar Kurulu'na Ulubey Kanyonu'nun milli park ilan edilmesi ile ilgili taslak plan sunuldu. Bizlerde, Ulubey Kaymakamlığı 'Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı' olarak kanyon için 794 bin lira değerinde bir proje hazırladık. Eklentileri ile beraber bu projenin maliyeti 1.5 milyon lira olacak. Ulubey Kanyonu'na 110 metrekare büyüklüğünde bir cam teras yapılacak. Bunun yanına 170 metrekare büyüklüğünde bir sosyal tesis ve 8 bin metrekarelik bir alanda da peyzaj çalışması ile yeşil alan turizme kazandırılacak. Ulubey Kanyonu'nun tanıtımı konusunda Uşak ve Ulubey'de ki sivil toplum kuruluşlarının desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

BUNGALOV EVLER YAPILDI

Kanyona Hindistan'a özgü, tek katlı, genellikle tahtadan yapılmış ve verandayla çevrili bungalov evlerden yapıldığını belirten CHP'li Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, "Ulubey Belediyesi olarak Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteği ile kanyona 10 bungalov ev, bir sosyal tesis, bir spor tesisi yaptırdık. Festivalin açılışı ile birlikte bu yatırımı doğa tutkunu vatandaşların hizmetine açtık. Kaymakamlıkla birlikte kanyona camdan seyir terası yaptığımızda Uşak'ın ve Ulubey'in çehresi değişecek. Yapılacak yatırımlarla kanyona turist çekeceğimize inanıyoruz" dedi.

 

Editör: TE Bilişim