Şefkat çadırına yardım yağıyor

Bayır Bucak Türkmenlerine yardım için Uşak belediyesi öncülüğünde sivil toplum örgütleri ile kurulan çadıra yardımlar yağıyor. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, çadırda gelen yardımların, Uşak’taki ihtiyaç sahiplerine de dağıtıldığını açıkladı.

Uşak'ta Belediyesi öncülüğünde Bayır Bucak Türkmenleri'ne13 sivil toplum işbirliği ile  yardım kampanyası başlatıldı. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, kampanyayla ilgili kent meydanında kurulan Hayır Çadırı'nda basın açıklaması yaptı. Geçtiğimiz ay çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Bayır Bucak Türkmenlerine 3 TIR ihtiyaç malzemesi gönderildiğini belirtti.

ULUDAĞ; “HAYIR YARIŞINDA UŞAKLILAR YARIŞIYOR”

Uludağ, özellikle Bayır Bucak Türkmenlerinin son saldırılardan sonra çektikleri sıkıntıları hafifletmek amacıyla 13 sivil toplum kuruluşuyla birlikte ikinci bir kampanya organize düzenlediklerini açıkladı. Uludağ, "Kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimizin yanındayız. Başlattığımız hayır yarışına milletimiz büyük ilgi gösteriyor. Amacımız onların acılarını, sıkıntılarını bir nebze azaltabilmek. Hayır çadırımız bir hafta daha kent meydanında 12 Şubat Cuma gününe kadar duracak. Gıda, giyecek, battaniye ve nakdi yardım alıyoruz. Nakdi yardımlar battaniye alımında kullanılıyor. Kampanyaya herkesin destek olmasını bekliyoruz" dedi.

UŞAKLI İHTİYAÇ SAHİPLERİ DE UNUTULMADI

Yardımların sadece Suriye’deki mültecileri kapsamadığını kaydeden Uludağ, “Bir de Uşaklı ihtiyaç sahipleri için, “İhtiyacın yoksa bırak, ihtiyacın varsa al” yardım kampanyası düzenledik. Burada askıda olan giysi ve diğer eşyaları ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz alabiliyor. Çadırımızda, elbise battaniye, çocuk bezi, kuru gıda ve nakdi yardım kabul ediyoruz. Emeği geçen sivil toplum kuruluşları kişlerden Allah razı olsun” ifadesini kullandı.

Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi
Şefkat çadırında toplanan yardıma katkıda bulunan, Ensar Vakfı, Değişim Eğitim Kültür Dayanışma Derneği,  Memur Sen, Altın Oluk Derneği, Hayrat Vakfı, MUSİAD, Genç Memur Sen, EBRAR, İlim yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik Vakfı gibi Uşak’ta şubesi bulunan vakıf, dernek ve sendika temsilcileri katıldı
Editör: TE Bilişim