Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor
 UMKE’ye kask çıkarma eğitimi

Özellikle kaza ve doğal afetlerde ilk müdahaleyi yapmak amacıyla kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Uşak’ ın Sivaslı ilçesi Pınarbaşı Mevkiinde eğitim çalışması düzenledi. Kask çıkarma eğitimi alan 27 kişilik UMKE ekibine Sebaste Enduro Motosiklet Kulübü de eşlik etti.

UMKE HER KONUDA EĞİTİM ALDI

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, “Uşak İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı UMKE birimi olarak 15-17 Mart 2016 tarihinde Uşak’ ın Sivaslı ilçesi Pınarbaşı Mevkiinde, Sağlık Bakanlığımızın yıllık faaliyet planında yer alan Mukavemet ve fiziki kondisyon faaliyetleri/Crush(Ezilme) Sendromu konulu eğitim ve tatbikatı gerçekleşmiştir. UMKE Tatbikatına toplam 27 UMKE personeli katılmıştır” bilgisini verdi.

UMKE tatbikatında Crush(Ezilme) Sendromuna Müdahale Eğitimi, Kask çıkarma Eğitimi, Temel Yaşam Desteği Eğitimi, Intraosseöz Eğitimi(Kemik İçi Damar Yolu açma eğitimi) verilmiş ve verilen eğitimlerin saha çalışmaları yapıldığını kaydeden Ünal açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“UMKE personellerinin fiziki kondisyonlarını ve zor şartlar altında müdahale yeteneğini arttırmak için engelli parkurlar hazırlanarak vaka çalışmaları gerçekleştirilmiş, UMKE personelinin doğada gece/gündüz yön bulması ve vakalara hızlı/etkin müdahale edebilmeleri amacıyla koordinat verilerek kazazedeye ulaşım sağlaması için Oryantiring (yön bulma) çalışması yapılmıştır. Ülkemizde çok sık karşılaştığımız motosiklet kazalarında doğru ve etkin yaklaşım için kask çıkarma teknikleri eğitimi verilmiştir. Bu eğitim konusuna destek olmak için Sivaslı ilçemizde dernekleri bulunan uluslararası yarışlara etkin katılan Sebaste Enduro Motosiklet Kulübü de katkı sağlamıştır.​”

Editör: TE Bilişim