Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
USAKPORT.COM//

Uşak Bediyesi, 15 Temmuz şehitlerini anmak için, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda, Dursun Ali Ercincanlı’nın katıldığı bir program düzenledi. Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve binlerce vatandaşın katıldığı programda, 15 Temmuz ve bugüne kadar vatan toprakları için şehit düşenler anıldı.



Programdan önce bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmayacağını ve milletin bu tip oyunlara asla izin vermeyeceğini söyledi. Türkiye’nin Çanakkale ve diğer cephelerde verilen yoğun mücadelenin sonunda kurulduğunu hatırlatan Nurullah Cahan, “Bu memleketi atalarımızın şehit kanlarıyla, annelerimizin gözyaşları ve çektikleri hasretlerle kurduk ve büyüttük.



Türkiye, çok zorlu ve büyük sınavlardan geçti ve çok şükür hepsini milletin feraseti ve kararlığıyla aştı. 2002’den bu yana yakalanan kalkınma hamlesi ve yapılan hizmetlerle ülkemiz büyümeye ve güzelleşmeye başladı. Ne zaman işler iyiye gitse ya içeride, ya da dışarıdaki hainler devreye girdi ve milletin iradesiyle göreve gelen meşru hükümeti yıkmaya ve ülkemizi kaos çemberinin içine almaya çalıştı. Son olarak 15 Temmuz’da, hain FETÖ ve uzantıları, bir darbe yapmaya kalktılar. Bu ihanetin de cezasını cesaretiyle dimdik duran Sayın Cumhurbaşkanımız’ın öncülüğünde Türk milleti kesti. O gün çok sayıda şehit verdik ve bu memleketin kolay lokma olmadığını tüm dünyaya gösterdik” dedi.

Cahan, 15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini belirterek, “Bize yapılan iyiliği de ihaneti de asla unutmayız ve unutmayacağız. 15 Temmuz da bu ülkeye ihanet edildi ve milletin parasıyla alınan silahlar, yine vatandaşa doğrultuldu. 15 Temmuz, yeniden diriliş ve kurtuluş için önemlidir ve asla unutulmamalıdır. Tüm şehitlerimize başsağlığı ve gazilerimize şifalar diliyorum. Rabbim milletimizin birliğini ve dirliğini daim etsin” diye konuştu.



Konuşmanın ardından Dursun Ali Erzincanlı şehitler için şiirler okudu ve vatandaş duygusal anlar yaşadı. Programın sonunda, Uşak Valisi Salim Demir ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Erzincanlı’ya kilim ve diğer yöresel ürünleri hediye ettiler.
 
Editör: TE Bilişim