İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı

Kalfa Korusu’nda yaklaşık 120 bin metrekarelik bir alana kurulan sosyal yaşam alanı projesi kapsamında yaklaşık 15 bin metrekarelik dev bir gölet oluşturuluyor. Göletin çevresinde oturma alanları, köprüler, suda yaşayan hayvanlar için barınma noktaları ve diğer sosyal donatılar yer alacak. Göletin üzerinden karşıya geçişler için belli noktalara köprüler kurulacak ve burada kentin tarihi mimarisinden esinlenilecek. Uşak Belediyesi ekiplerinin şu anda çalışma alanını oluşturduğu Kalfa Korusu parkı göletinin kısa bir süre içinde tamamlanacağı ve eşzamanlı olarak parktaki diğer unsurların da yapılacağı kaydedildi.



Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kalfa Korusu’ndaki inşaat çalışmasının devam ettiğini belirterek, “Uşak’a yeni bir sosyal alan kuruyoruz ve burada vatandaşın huzur içinde dinlenmesi için ne gerekiyorsa düşündük. Bu kapsamda dev bir gölet yapacağız ve vatandaşımız temiz ve yeşil bir ortamda, mavinin verdiği huzurla buluşacak. Göletimizde süs havuzunda olması gereken unsurlar da yer alacak ve kuracağımız köprülerimizde vatandaşımız eşsiz anlar yaşayacaklar. Devasa göletin oluşması için bölgeye gerekli ekip ve ekipmanı yönlendirdik. Şu anda ekiplerimiz Kalfa Korusu’ndaki çalışma alanında işlemleri sürdürüyorlar. En kısa sürede Uşak’a yakışır ve halkımızın keyifle vakit geçireceği güzel bir eseri, ilimize kazandıracağız” dedi.




         VATANDAŞ PİKNİK DE YAPACAK
Kalfa Korusu’ndaki projede piknik ve mesire alanlarının yer aldığını belirten Başkan Cahan, “Uşak’ın oksijen kaynaklarının başında gelen Kalfa Korusu’nda vatandaşımız uzun yıllar piknik yapamıyorlardı ve nüfusun artmasıyla birlikte mevcut mesire alanlarımız yetersiz geliyordu. Bu nedenle ihtiyaçları uzun vadede karşılayacak bir mesire alanını Kalfa Korusu’ndaki 120 bin metrekarelik dev projeye dahil ettik. Bu projeyle Kalfa Korusu’nu tam anlamıyla ilimize geri kazandıracağız ve bu bölgedeki yaşamı daha hareketli hale getireceğiz” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim