Uşak Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki anne ve babaların çocuklarının evlilik sürecine kadar bütün yükünü çektiğini ve bunun gençlerin kendi ayakları üzerinde durmalarının devamlılığı noktasında sorunlara yol açabildiğini söyledi.

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Kahveci, “Ben üniversite okumak için Uşak’a geldim ve düğünümü kendim yaptım. Fakat çevremde görüyorum ki, anne ve babalar çocuklarının bütün ihtiyaçlarını karşılıyor ve evlendiriyor. Gençler zorluğu görmeden evlendiği için boşanmalar da çok kolay oluyor” dedi.

                Alperen Ocakları Uşak İl Başkanı Mehmet Kahveci, gazetecilere Uşak Alperen Ocakları’nın faaliyetleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ali Karaca ve BBP Uşak İl Başkanı Erhan Şahin’in de katıldığı basın açıklamasında, kurum olarak yaptıkları faaliyetleri anlatan Alperen Ocakları Uşak İl Başkanı Kahveci, gençliğin kötü alışkanlıklardan uzak durması için bir dizi farkındalık çalışması yaptıklarını kaydetti.

                Uşak’taki boşanma oranlarının yüksek olduğunu ifade eden Kahveci, gençlerin evlilik müessesi için zorlukları göğüslemesi gerektiğini dile getirdi. Kahveci, “Ben burada üniversiteyi okudum ve mezun olduktan sonra da iş hayatımı Uşak’ta sürdürdüm. Düğünümü kendim yaptım ve maddi anlamda imkanlarımızın tam olması için 4 yıl bekledik. Evlendik ve ertesi güne eşimle borçlu uyandık. Büyüklerimizin desteği elbette oldu ama biz de ciddi fedekarlık yaptık. Fedakarlık yaptığımız için evliliğimizin kıymetini biliyoruz. Fakat Uşak’ta boşanma oranlarının çok fazla arttığını görüyoruz. Burada bazı anlayışların değişmesi gerektiği kanaatindeyim. Evlenme sürecinde anne ve babaların evleri tuttuğunu ve tüm eşyaları aldığını görüyorum. Hatta evlerine kadar alıyorlar ve gençler hiç zorlanmadan evlilik mertebesine ulaşıyorlar. Ben zorluk çektiğim için evlilik kurumuna çok önem veriyorum ve ailenin birlikteliği benim için son derece önemli. Üzülerek görüyorum ki gençlerimiz zorluk çekmeden evlendikleri için çok kısa sürede boşanabiliyorlar. Bunun önüne geçilmesi lazım ve anne ve babaların çocukları hazırcılığa alıştırmaması gerek” dedi.

                Kahveci, bu konuda Uşak Alperen Ocakları bünyesindeki farkındalık çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim