Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!
 UŞAK BASINI KURUMSALLAŞIYOR

UGD Yönetimi, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar’ı makamında ziyaret etti. Başkan Nacar, UGD’nin Uşak Basınında kurumsallaşmaya önem verdiğine dikkat çekerek, bu konuda her türlü desteği vereceğini açıkladı.

Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) Yönetimi, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar’ı makamında ziyaret etti. Nacar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

UGD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç, “Sayın Nacar, İl Genel Meclisi Başkanı olarak uzlaştırıcı tavırlarınızı yakından izliyor ve burada kurduğunuz uzlaşma kültürü sayesinde İl Genel Meclisi’nin birbirinden değerli üyeleri ile ortak akılla kentimizin menfaatine çok güzel kararlar aldığınıza memnuniyetle tanık oluyoruz.  Burada sizi ziyaret eden UGD yönetim kurulu arkadaşlarım ve diğer üyelerimiz, Uşak’ın sorunlarının çözümünde aktif rol alarak üzerimize düşeni yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Sizin gibi değerli yöneticilerimizi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunup, sorunlarımızı da aktarmış oluyoruz. Uşak basının gelişmesi, sizlerin de çalışmalarınızı duyurmakta ve kamuoyunu bilgilendirmekte önemli bir aşama olacaktır. Bu konuda sizin nezdiniz de tüm yöneticilerimizden basınımıza destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

‘Uşak basını kurumsallaşıyor’

Uşak basınındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Nacar, “UGD olarak yeni genel kurul yaptığınızı basından öğrendim. Başkan Kılınç ve değerli yönetim kurulu üyelerimizi kutluyor ve yeni görevleri hayırlı uğurlu olsun dileklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Seçim sonrası UGD yönetiminin faaliyetlerini de yakından takip ettiğini kaydeden Nacar, “UGD, Uşak basınını kurumsallaşması konusunda önemli adımlar atıyor. Uşak basının kurumsallaşması, Uşak’ın gelişmesinde de en önemli faktörlerden birisi olacaktır. Bu kurumsallaşma çabalarınızda, İl Genel meclisi ve Uşak İl Özel İdaresi olarak neler yapılabilir? Bu konuyu arkadaşlarımla ve ilimizin diğer yöneticileriyle görüşüp sizlerin düşüncelerini de alarak ortaya bir şeyler çıkacağını ümit ediyorum. Gelişen ve büyüyen güzel bir Uşak’ı basınımızla birlikte kuracağız” ifadesini kullandı.

İl Genel Meclisi kar etti

Uşak’ta 30 Mart seçimlerinden sonra kapatılan belediyelerin borçlarının İl Genel meclislerine devredildiğini kaydeden Nacar, ‘’Başbakanımız tüm belediyelerin beklediği müjdeleri verdi. İlk olarak belediyelerin kamuya olan borçları 6 ay ötelendi. İkinci olarak kapatılan belde belediyelere ait il ve ilçelere devreden borçları bir yıl süreyle ertelendi. Bu sürelerin sonunda da belediyelerin ödeme gücüne göre bu yapılandırılacak. Uşak’ta kapatılan belediyelerin 1 milyon 442 bin TL borcu da ertelenmiş ve taksitlendirilmiş oldu. Uşak İl Genel Meclisi olarak, Mart ayı oturumlarında ödeme kararı almayı düşündüğümüz kapatılan belediyelerin borcunu, Uşak’a hizmet için kullanılması yönünde karar alabiliriz. Ayrıca, köylere yaptığımız evsel atık arıtma tesislerini de elektrikle çalışanları güneş enerjisine çevirerek, köy muhtarlarımızın tasarruf etmelerini sağlayacak bir projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz’’ diye konuştu.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar’ı ziyaret edenler arasında; UGD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç, Yönetim Kurulu Üyeleri; Elif Şentürk, Ahmet Bilgi Özkutlu, Dursun Sırıklıgil, Kartal Şahin, Berkay Özyayla ve Ali Araslı yer aldı.

 

Editör: TE Bilişim