Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın Yörük Beyliği’ni üstlendiği Zahman Köyü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve 3’üncüsü yapılan bahar şenliği, Ankaralı Ayşe Dinçer konseriyle yapıldı. 



Uşak Merkez'e bağlı Zahman Köyü'nde 3’üncü Geleneksel Bahar Şenliği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Hava şartları nedeniyle bugüne ertelenen şenlikler, öğlen saatlerinden itibaren başladı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın Yörük Beyliği’ni üstlendiği şenlikte bir dizi etkinliğe yer verildi.  

Mevlidi şerif ve semazen gösterileriyle başlayan şenlikler, halk oyunları, mehter, cirit, ve konserlerle sürdü. Betül Baki, Kudret Atalay, Güneş Şimşek ve İlker Aydın’ın şarkı ve müzikleriyle renklenen Zahman Köyü Geleneksel Bahar Şenliği’nde final, ‘Koçum Benim’ isimli parçayla ünlenen Ankaralı Ayşe Dinçer konseriyle gerçekleşti. 

Şenliklerde Başkan Nurullah Cahan’a, 24 Haziran’da bir kez daha göreve gelen Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık ve Zahman Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özay Şahin eşlik etti. 

Yörük beyliğinin manevi bir yönünün olduğunu belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kendisine verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını ve söz konusu etkinliklerin birlik ve beraberlik için önem taşıdığını belirtti. 

Yörük beyliği nedeniyle özel olarak hazırlanan yeleği giyen ve poşu takan Başkan Nurullah Cahan, burada yaptığı konuşmada, kentteki tüm kültürel ve sosyal faaliyetlere, imkanlar dahilinde gerekli destekleri sağladıklarını söyledi. 

Başkan Cahan, “Geçen yıl, bu etkinliği düzenleyen arkadaşlarımız teveccüh gösterdiler ve bizi Yörük beyliğine layık gördüler. Bize duyulan güveni ve teveccühü boşa çıkarmamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Burada güzel bir etkinliğe imza atıldığını gördüğümüz için de son derece mutluyuz. Bu tip etkinliklerin toplumların birlik ve beraberliklerine pozitif katkılar sağladığını söylemek mümkün. Ayrıca sıcak yaz günlerinde gerek kent merkezi ve gerekse civar köylerimizde ikamet eden vatandaşlarımız için önemli bir alternatif oluşturuyor. Bizler, halkın sadece yol, su, kanalizasyon ve diğer belediye hizmetlerinden sorumlu değiliz. Aynı zamanda kültür ve sosyal faaliyetler de bizim en büyük sorumluklarımızdan biridir. Önümüzdeki günlerde, bu tip etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz. Halkımız için ne yapsak azdır” dedi. 

Öte yandan Başkan Nurullah Cahan, ata bindi ve etkinliğe katılan vatandaşlarla sohbet ederek, talep ve beklentilerini de dinledi.  



 
Editör: TE Bilişim