Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!
USAKPORT.COM// Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan, belediye ve DSİ ortaklığı ile ıslah edilen Dokuzsele Deresi’nin kentin imajı ve ekonomisi için avantajlar sağlayacağını söyledi. Önceki gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Dokuzsele Deresi’nin yeni yüzüyle kente değer katacağını ifade eden Cahan, “Uşak her yönüyle değişen ve bunu pozitif yönde gerçekleştiren bir kent. Belediye ve DSİ eliyle Dokuzsele’yi tekrar ilimize kazandırdık. Kentsel dönüşümle birlikte tamamladığımız Dokuzsele deresi ıslahı, hem çevreye, hem de kent ekonomisine değer katacaktır” dedi. 



DOKUZSELE ÇÖPLÜK OLMAKTAN KURTULDU
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış programında hizmete aldığı Dokuzsele Deresi Islahı Projesi’nin çevre için önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Uşak Belediyesi ve DSİ işbirliği ile hayata geçirilen Dokuzsele Deresi’nin Islahı projesiyle ilgili çalışmalar, yaklaşık olarak 3 yıl sürdü ve 30 milyon TL’ye mal oldu. 8 bin 700 metrelik Dokuzsele için reklarasyon alanları inşa edildi. Derenin geçtiği noktalardaki yapılar kamulaştırıldı ve yıkılarak, bölge özüne uygun hale geldi. Ayrıca Dokuzsele’nin geçtiği noktalardaki tarihi değeri olan yapılarda da özüne uygun olarak korundu. Dokuzsele’de bugüne kadar en fazla şikayet konusu olan çöp ve atıklar için 26 menfez oluşturuldu. Projeyle Dokuzsele’nin çöplük olmaktan kurtulduğunu belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Deremizi, ilimiz için bir gerdanlığa benzetiyoruz. Daha düne kadar bakımsızlıktan çöplük hale getirilen Dokuzsele, böyle bir yatırımla tekrardan eski haline geldi ve ilimize kazandırıldı. Artık gerdanlığımıza gözümüz gibi bakacağız, onun sayesinde ilimize sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda katma değerler sağlanacak. Kentsel dönüşüm projemizle eşgüdümlü tamamlanan Dokuzsele, belediyemiz ve DSİ’nin çevre için yaptığı önemli yatırımların başında gelmektedir” dedi. 



DOKUZSELE, PORSUK VE AKARÇAY GİBİ OLACAK
Dokuzsele Deresi için hazırlanan projede bir dizi revizyon yapıldığını hatırlatan Başkan Cahan, derenin suyunun sürekli bulunması ve yaz dönemlerindeki kurumaların önüne geçmek için Sorkun barajını inşa ettiklerini kaydetti. Sorkun köyünde devam eden baraj yapımı çalışmasının kısa süre içinde biteceğini dile getiren Başkan Cahan, belediyenin imarda ve DSİ’nin yapımda emeğinin bulunduğunu anlattı. Cahan, “Gerdanlığımızın ışıl ışıl olması için bir baraj inşa ediyoruz. Yakın bir zamanda Sorkun barajımız tamamlanacak ve buradan Dokuzsele’ye ihtiyaç doğrultusunda su takviyesi yapacağız. Bu sayede yaz dönemlerinde deremizin kurumasının önüne geçilecek. Dokuzsele tıpkı Porsuk ve Akarçay gibi olacak. Bu yatırımın hayata geçmesinde bizden desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. 



UŞAK’IN DEĞİŞİMİ DIŞARIDAN DAHA NET FARK EDİLİYOR
Belediye olarak kentte bir dizi yatırımı hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Cahan, şöyle söyledi: “Eski Uşak’ı bilen ve belli bir süre sonra yeni halini görenler, değişimi daha net fark ediyorlar. Bir anne ve babanın gözünde çocukları hep küçüktür ve büyümezler. Fakat onları sürekli görme imkanı olmayan akrabaları ise, büyüdüklerini daha net görürler. İnsan için geçerli olan, yaşadığı toplum ve şehir için de geçerlidir. Nihayetinde son olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,  ilimizin ne kadar güzelleştiğini ifade ettiler. Belediye olarak değişimi ve gelişimi sürdürebilir hale getirdik ve 2018 yılında ilimiz için daha büyük yatırımların hayata geçtiği bir dönem olacak”. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yapılan açılışta, “Uşaklılar buna Uşak’ın gerdanlığı diyorlarmış. Eski halini bilmeyenler için buralar bataklık gibiydi. Yeni hali hayırlı olsun. Uşak gerçekten baya güzelleşiyor Maşallah.” d Uşaklılar buna Uşak’ın gerdanlığı diyorlarmış. Eski halini bilmeyenler için buralar bataklık gibiydi. Yeni hali hayırlı olsun. Uşak gerçekten baya güzelleşiyor maşallah” demişti.  



 
Editör: TE Bilişim