Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, önceki gün esnaf ve zabıta arasında yaşanan tartışmanın ardından, Zabıta Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, yaşanan olayla ilgili personelle görüştü. Söz konusu olayın benzerlerinin yaşanmamasını temenni eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ekiplerin yaptığı uygulamaların yayaların daha rahat etmesini amaçladığını kaydetti.

Vatandaş ve devletin yollarının ilk kesiştiği noktanın trafik olduğunu belirten Cahan, "Yollar ve kaldırımlar hepimizin ortak malı ve kullanımda kurallara uymazsak, önceki günkü gibi tatsız olaylar meydana gelebilir. İki gün önce bir esnafımızla zabıta personelimiz arasında tatsız bir tartışma çıktı ve bunun değerlendirmesini kendi içimizde yaptık. Cadde, sokak ve kaldırımları herkesin nizami olarak kullanması gerekiyor. Bebekli kadınları, çocukları, yaşlı ve engellileri mutlaka düşünmeliyiz. Her şeyden önce insana verdiğimiz değeri ortaya koymalıyız. Aksi halde hakkaniyetten uzaklaşmış oluruz. Bu noktada kaldırımların ve diğer unsurların herkesin rahat bir şekilde yaşamını sürdürebileceği gibi kullanılmasını istiyoruz" dedi.

Kaldırımların kullanımı konusunda yasal kriterlerin belli olduğunu dile getiren Başkan Cahan, 80 santimetre ile 1 metre arasında dışa çıkma mesafesinin yolun genişliğine göre değiştiğini belirterek, "Bazen öyle görüntülerle karşılaşıyoruz ki, kaldırımlarda ancak bir kişinin güçlükle geçebileceği kadar mesafe bırakılıyor. Vatandaşın kaldırımdan yola inmesi gerekiyor ve bu manzara gelişmiş bir kente yakışmıyor. Zabıta ekiplerimiz bu tip durumlarda gerekli uyarılarda bulunuyorlar ve görevlerini yapmaya devam edecekler" diye konuştu. Öte yandan Başkan Cahan, esnafın ve vatandaşın toplumsal yaşamın akışı için kurallara uyması gerektiğini sözlerine ekledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Uşak’ta İslice Mahallesi 1. Dere Sokak üzerinde, gelen şikayetler üzerine gerçekleştirilen denetimler esnasında bir market sahibi zabıtanın kaldırımı boşaltmasına dair uyarısına tepki gösterdi. Kısa sürüde tartışma başladı ve olay kavgaya dönüştü. Olay yerine gelen polis ekipleri ve vatandaşlar kavgayı ayırdı. 
Editör: TE Bilişim