USAKPORT.COM //  Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın mega projeleri arasında yer alan Kent Park için eski Uşak Adliyesi binası yıkıldı. Kent Park projesinin görev süresi içinde hayata geçirileceğini dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 16 yıl boyunca çalışma hayatını sürdürdüğü eski Uşak Adliyesi binasının bulunduğu alanın otopark olarak kullanılacağını dile getirdi. Başkan Cahan, “Dile kolay, sadece benim 16 yılım burada geçti ve ekonomik ömrünü tamamlayan binanın yıkımını gerçekleştik. Kent Park, bizim en büyük projelerimizden birisi ve çalışmayı hayata geçirmek için büyük özveri gösteriyoruz” dedi.



KENT PARK PROJESİNİN ZEMİNİ HAZIRLANIYOR

Uşak Belediyesi, kent park projesinin uygulanacağı sahada yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Kısa bir süre önce eski Meteoroloji Müdürlüğü binasının yıkımını gerçekleştiren Uşak Belediyesi, projenin uygulama sahasında bulunan eski adliye binasını da yıktı. Binanın yıkımını izleyen Uşak Belediye Başkanı Avukat Nurullah Cahan, projenin zeminini oluşturduklarını söyledi. Bölgede bulunan okulların da taşınmasıyla, yıkım çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Başkan Cahan, gazetecilere projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kent Park’ın yaklaşık olarak 100 bin metrekarelik bir arazide uygulanacağını ifade eden Başkan Cahan, “Büyük bir projeyi hayata geçirmek, emek ve sabır ister. Bu noktada uzun süre bölgedeki atıl ve depreme dayanıksız binaların boşaltılması ve okulların yeni binalarına taşınması için resmi işlemlerle uğraştık. Halen yeni okul binalarının inşaatlarını takip ediyoruz. Bizim verdiğimiz bu emeklerin sonunda Uşak halkı için geniş bir yeşil alan oluşacak. En önemlisi kent merkezindeki trafik sorunu hafifleyecek” dedi.


Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak

BAŞKAN CAHAN’IN 16 YILI FİLM ŞERİDİ GİBİ GÖZÜNÜN ÖNÜNE GELDİ

Uşak Belediye Başkanlığı görevinden önce aktif olarak avukatlık görevini yaptığını söyleyen Başkan Cahan, eski adliye binasında tam 16 yılının geçtiğini dile getirdi. Cahan, “Meslek hayatı içinde 16 yıl az bir süre değil ve şu anda bütün anılarımız gözümüzde canlanmaya başladı. Burada acı, tatlı, ibret verici ve dostluğun ne demek olduğunu anlatan bir çok olaya şahit oldum. İnsan, bazı güzel anıları unutmak istemez ve şu anda o hatıralar, film şeridi gibi gözlerimin önünden geçiyor. Eminim diğer meslektaşlarım da benimle aynı duyguları paylaşıyordur.  Adliye binamızı anılarımızla yaşatacağız, fakat her şeyden önemlisi, yarınlarımız olan çocuklarımız için bu alanı en verimli şekilde değerlendireceğiz. Bizim acı ve tatlı anılarımızın yerini, çocuklarımızın gülümsemeleri dolduracak” diye konuştu. Öte yandan ekipler, eski Uşak Adliye binasının yıkımını etap etap tamamlayacak ve arazi kent park projesi hayata geçene kadar otopark olarak kullanılacak. 


Editör: TE Bilişim