Ramazan Atasorkun’un moderatörlüğünde, Uşak Belediye binasında, gündemle ilgili soruları yanıtlayan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentsel dönüşüm alınana mevcut belediye binasının taşınıp taşınmayacağı ile ilgili soruya yanıt verdi. Başkanlık makamı dahil, belediyenin birimlerinin bir kısmının yeni binaya taşınacağını ifade eden Mehmet Çakın, zaman içinde tüm birimlerin yeni mekana taşınacağını ve mevcut belediye binasının da halkın yararı için kullanılacağını belirtti. Mehmet Çakın, "Uşak Belediyesi’nin taşınması konusu önem verdiğimzi bir konu. Belediye binamızı, kentsel dönüşüme taşımak için çalışmalarımızı başlattık ve buradaki binalardan birinin iç tadilatı en kısa sürede tamamlanacak. Burası tamamlanır tamamlanmaz, bazı müdürlüklerimizi buraya taşımak için çalışmalarımız sürecek. Bu alana kaynak aktaran vatandaşlarımız için ciddi anlamda katkı vereceğiz. Bu bölgenin hareketlenmesi için en önemli unsurlardan biri tanesi de kentsel dönüşüm ile İsmetpaşa Caddesi ile bağlantının sağlanmasıdır. 2’inci etabın yenilenmesi için ve bu bölgenin kendi kendine dönüşebilmesinin önünü açmak için bölgedeki, mülk sahipleri ve ilgili kişi ve kurumlarla görüşeceğiz. Bu bölgenin canlanmasıyla birlikte çok geniş bir yaşam alanı kazanacağız" dedi. 

"Mevcut binayı Uşak için önemli bir yaşam alanı olarak sürmesini arzu ediyoruz" diyen Başkan Çakın, şöyle devam etti: "Uşak Belediyesi olarak biz başkanlık makamı da dahil olmak üzere kentsel dönüşüm binasına taşınacağız. Bu binanın halkımız tarafından da kullanılacak bir hale dönüşmesini ve Cumhuriyet Meydanı’nın da tıpkı 15 Temmuz Şehitleri Meydanı gibi yoğun bir şekilde kullanacakları bölgeye dönüşmesini istiyoruz. Bir şehri güzelleştirmek için yeni bir şey yapmaya gerek yok. Bazen yıkarsınız, bazen yeni eser yaparsınız ve bazen de yapılanı korursunuz. Ben yapılanı korumanın yeni işler yapmak kadar önemli olduğunu ve kullanımı sıkıntıya neden olan yapıların ortadan kaldırılarak kente hizmet edileceğini düşünüyorum."

Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu

Editör: TE Bilişim