OTOBÜSCÜLER KAZAN KALDIRDI MHP MECLİSİ TERK ETTİ

Uşak Belediye Meclisi Ocak Ayı 5. oturumu oldukça hareketli geçti. Halk otobüs hat sahipleri taşıma ücretlerinde indirime gidilmesine tepki gösterdi. MHP Grubu görüşülmesi gereken imarla ilgili konularda, “Kişiye özel uygulama” olduğu gerekçesiyle meclisi terk etti.

Uşak Belediye Meclis Toplantısında hareketli ve gergin anlar yaşandı. Bir önceki oturumda, Trafik, Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen toplu taşıma ücretlerinde indirim yapılması ve 20 Ocak tarihine kadar yeniden ihale yapılması konularında komisyonların hazırladığı raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Otobüsçüler indirim kararına kızdı

İndirimi kabul etmeyen otobüs hat sahipleri oturum sona erdikten sonra, indirim kararını uzun süre protesto ettiler. Meclisin aldığı toplu taşıma ücretlerinde indirim kararını beğenmeyen hat sahipleri, toplantı sonrası Cahan’ı soru yağmuruna tuttular. Cahan’ın soruları cevaplamasının ardından, çıkışta Cahan’la bir daha görüşmek istediler. Cahan’ın ayrılmasının ardından, bazı hat sahipleri bağırmaya başladı. Bağıran hat sahiplerini diğer hat sahipleri sakinleştirdi.

İmarla ilgili bazı konular gündeme geldiğinde ise, MHP Grubu, ‘kişiye özel uygulama’ olduğunu ileri sürerek meclis salonunu terk ettiler.

‘Nihai karar için olağanüstü toplantı yaparız’

Toplu taşıma ile ilgili aldıkları kararı savunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Aldığımız kararlarla herhangi bir kavga ve kargaşa yaratmak istemiyoruz. Sonuçta komisyonlar toplandı. Olayı inceledi ve bir karar aldılar. Biz aldığımız karalarla ne toplu taşıma yapan esnafı, ne de Uşak’ı mağdur ederiz. Ucuz ve kaliteli hizmet için meclisimiz bu kararı aldı. Her zaman savunduğumuz gibi ortak akılla hareket edip, nihai karar için gerekirse Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplarız” dedi.

Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı

21 Ocak’ta Paralı sisteme geçilecek

Manisa 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan karar gereği şu an uygulanan “Kart 64” sisteminin 20 Ocak tarihinde sona ereceğini kaydeden Cahan, “Nihai karar alınana kadar, mevcut kartlı sistem ve rotasyon sistemi devam edecek. Şayet 21 Ocak tarihi itibarıyla çalışmalarımızı tamamlayamazsak, rotasyon sistemi yine devam eder. Ancak kartlı sistem sona erer. Ulaşım bedeli nakit olarak ödenir. Yani paralı sisteme geçeriz. Toplu taşıma yapan esnafımızla görüşmelerimiz sürekli devam edecek. Ortak akıl ile ulaşım sorunun çözüp, kimseyi mağdur etmeden, halkımıza ucuz ve kaliteli hizmet sunacağız” temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilişim