Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kente 15 bin metrekarelik dev bir park yapmaya başladıklarını belirterek, “İlimizde piknik ve mesire alanlarına yoğun bir ihtiyaç var ve bu nedenle Şehit Basribey Caddemiz için de dev bir park çalışmasına başladık. Yakın bir zamanda, halkımıza yeni bir yaşam alanı kazandıracağız” dedi.


 
Uşak Belediyesine bağlı ekipler, Uğur Mumcu Caddesi ve Şehit Basribey Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan 15 bin metrekarelik alanı, piknik ve mesire alanına dönüştürmek için çalışmalara başladı. Buna göre, dev bir süs havuzu, oyun parkı grupları, spor alanı, yürüyüş ve koşu yolu, çardağı ve mangal alanıyla iç içe olan piknik masaları, çeşme ve lavaboların yer alacağı yeni bir parkın inşaatı başladı.


 
Parkın yıl sonuna kadar tamamlanıp hizmete gireceğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte piknik ve mesire alanlarına ihtiyaç duyulduğu için söz konusu yatırımı gerçekleştirdiklerini ve arazi yapısı uygun diğer bölgelere de benzeri parkları oluşturacaklarını söyledi.


 
Halkın sıcak yaz akşamlarında ve hafta sonlarında piknik ve mesire alanlarını yoğun bir şekilde kullandığını kaydeden Başkan Cahan, “Özellikle hafta sonları ilimizdeki piknik ve mesire alanlarında yer sorunları yaşanabiliyor. Bu nedenle alternatif alanlar kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık. Diğer mahallerimize de uygun arazi yapısı bulunan alanlara, parklarımızı yapacağız. Bu sayede vatandaşımıza hem değişik alanlar sunacağız, hem de oluşan yer sorununu önemli ölçüde çözeceğiz. Ekiplerimiz yakın bir zamanda bölgedeki çalışmaları tamamlayacaklar ve parkımızın bulunduğu alanda gerekli ağaçlandırma ve peyzaj işlemleriyle, yeşil alanımız hizmete alınacak. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
Cahan, kısa bir süre önce Dikilitaş Mahallesi’nde de benzeri bir çalışmanın yapılacağını açıklamıştı.
 
 
Editör: TE Bilişim