Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!
    Uşak Belediyesi, kent merkezindeki yaklaşık 110 bin metrekarelik alanda uygulanması tasarlanan kent park projesi kapsamında, 3'ü okul olmak üzere toplam 5 binayı daha yıkacak. 

    Eski adliye, meteoroloji müdürlüğü ve Kız Meslek Lisesi'ni yıkan Uşak Belediyesi ekipleri, 2018'in ilk icraatı olarak 5 binanın yıkımı için karar aldı. Buna göre önceleri, Uşak Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Besim Atalay Ortaokulu olarak kullanılan binalarla birlikte, pansiyon ve ek binadan oluşan toplam 5 yapı etaplar halinde yıkıyor. 

    Yıkımların Ocak 2018'de başlayacağı ve bölgenin kısa sürede moloz ve diğer inşaat atıklarından arınacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent park projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve diğer ilgili devlet büyüklerinin katkılarıyla önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi. 



    Bölgede 3 tarihi yapının yer aldığını ve tüm yıkım çalışmalarının ardından söz konusu binaların daha belirgin hale geleceğini söyleyen Başkan Cahan, "Kent park ile ilimize sadece bir meydan kazandırmayacağız, aynı zamanda bölgedeki tarihi ve doğal varlıklara da sahip çıkacağız. Burası uzun yıllar depreme dayanıksız betonarme yapılarla kapanmış bir bölgeydi. Aday adaylığı döneminde, ilimizin makus kaderini yenmek için bir meydan projesi hazırladık ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle çalışmamızda önemli aşamalar kat ettik. 2018'e kent parktaki kalan yapıların yıkımıyla başlayacağız ve çalışma sahasını oluşturacağız" dedi. 



    BU TİP PROJELERDE EN ZOR KISIM YIKIMDIR
    Kent parkın en zor kısmının bölgedeki okulların taşınması ve yıkımların gerçekleşmesi olduğunu dile getiren Başkan Cahan, "Önümüzde bir kentsel dönüşüm örneği var ve projede en uzun zaman yıkımlarla geçti. Bu tip projelerde işin en zor kısmı yıkımdır ve biz zoru başarıyoruz. Bizim en büyük artımız kent park bölgesindeki binaların depreme dayanıksız olması ve kamuya aitliğiydi. Bulunduğunuz mahalde yeni bir yaşam alanı oluşturmak istiyorsanız, eski olanı, topluma ve doğaya zarar vermeden yıkmak zorundasınız. Bizler de kent park da benzer yolu izliyoruz ve yıkımları tamamladıktan sonra, yeni bir yapı oluşturacağız. Yeni, kullanışlı ve modern bir Uşak ortaya çıkacak. 2018 yılı, yeni Uşak'ın inşası ve oluşumu için emek yoğun çalıştığımız bir dönem olacak" diye konuştu. 


 
Editör: TE Bilişim