Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Sivaslı yolu ayrımının bulunduğu alana inşa edilen battı çıktılı köprülü kavşak inşaatında incelemelerde bulundu.
            3’üncü battı çıktının bulunduğu bölgede fore kazık çakma işlemi başladı. 3’üncü battı çıktıda fore kazık çakma işlemi, bölgenin altında bulunan su kaynakları nedeniyle daha farklı yapılacak. İnşaat öncesi bölgede su kaynaklarıyla ilgili araştırma yapan Uşak Belediyesi ekipleri, yaklaşık 5 metre derinlikten su çıkardı.



            Su kaynakları ve inşaat malzemelerine gelen zamlar, projenin maliyetini otogar ve stadyum bölgesindeki köprülü kavşaklara göre artırdı.  Su kaynakları nedeniyle ilave ekipman ve malzeme kullanılacak olan yetkililer, 2017 yılı içinde kavşağı tam anlamıyla hizmete açacak.



            Şu anda trafiğin yan yollardan sağlanmaya başladığı kavşakta incelemeler yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün ilimize yeni bir battı çıktılı köprülü kavşak kazandırmak için önemli bir adım atıyoruz. İlk fore kazığımızı çaktık ve su kaynaklarının yer altında olması nedeniyle burada daha zahmetli bir işçilik yapacağız. Yan yana halkalar halinde fore kazıklar çakarak,  köprümüzün sağlam ve kullanışlı hale gelmesini sağlayacağız. Burada trafik tüm çalışmaların sonunda daha rahat ve akışkan hale gelecek” dedi.



            Trafiğin yan yollardan sağlandığını belirten Başkan Cahan,  “Her zahmette bir rahmet mutlaka vardır. Bu anlamda sürücülerimizin anlayışlı olmasını ve inşaatın bitmesini beklemesini istiyorum. Yeni battı çıktımızla trafikte bekleme sorunu ortadan kalkacak ve ilimizin trafik yükü hafifleyecek. Hepinizin bildiği gibi bir önceki hizmet yılında 2 battı çıktıyı ilimize kazandırdık ve çevre yollarımızı kaliteli asfaltla buluşturduk.



Aydınlatma direklerimizle kavşaklarımızı hem estetik, hem de güvenli hale getirdik. 3’üncü battı çıktının bulunduğu alanda da aydınlatma direklerimizi dikeceğiz ve Uşak’a girenler, gelişen bir şehre geldiklerini fark edecekler” diye konuştu. Öte yandan Başkan Cahan’a; Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çümen, Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu ve belediye personeli eşlik etti.
 
Editör: TE Bilişim