Uşak Belediyesi 4. Ulusal Tiyatro Festivali, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Birbirinden değerli, yerli ve yabancı pek çok tiyatro oyununun sahneleneceği etkinlik, kortej yürüyüşünün ardından Türk sineması ve tiyatrosunun duayen isimleri tarafından gerçekleştirilen söyleşi programı ile devam etti.

“Tüm Vatandaşlarımızı Davet Ediyorum”

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uşak Belediyesi Ulusal Tiyatro Festivali’nin açılışı, İsmet Paşa Caddesi boyunca uzayan kortej yürüyüşü, jonglör gösterileri ve nostaljik araç geçidi ile yapıldı. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Akkaya, Türk Sinema ve Tiyatrosu’nun usta oyuncularının da katılımıyla yürüyen kalabalık, bu yürüyüşü 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda noktaladı. Burada bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, çalışmalarında kültür ve sosyal işlere büyük bir önem verdiklerini kaydederek, “Pandemi sonrasında tiyatro ve konser gibi etkinliklerimizi ara vermeden başlattık. Kültür merkezlerimizde oynanan tiyatro oyunları, sahnelenen konserler neredeyse kapalı gişe. Şimdi de bu tiyatro festivalimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, 6 gün boyunca sürecek olan bu etkinliğe davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Uşak Bana İnsan ve Ülke Sevgisini Öğretti”
Ünlü oyuncu Turgay Tanülkü de burada yaptığı konuşmada, Uşak’ın kendisine insan ve ülke sevgisini öğrettiğini söyleyerek, “Bu da bizden miras olsun torunlarımıza. Hep barış olsun. Barışın yolu da sanattan geçer. Birbirimize dokunmakla geçer. Birbirimizi sevelim ve yollarımızı birlikte gidelim. Barış sevdadır” dedi.

Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım



Bu kalabalık daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen söyleşi etkinliğinde yeniden bir araya geldi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Turgay Tanülkü, Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Tuncer Salman, Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Cengiz Küçükayvaz, Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Mehmet Pala ve Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Savaş Özdemir’in konuşmacı olarak bulunduğu söyleşi etkinliğine, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve çok sayıda sanatsever de katıldı.



“Büyük Bir Mutluluk Kaynağı”
Duayen sanatçılardan Uşak’ta doğanlar; çocukluklarının geçtiği bu şehrin sokaklarından oyunculuğa uzanan maceralarını, esprili ve eğlenceli bir dille seyirciye aktardı. Seyircilerden gelen soruların da oyuncular tarafından cevaplandırıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, birbirinden değerli sanatçıları aynı sahnede Uşaklılarla buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sanatı ve sanatçıyı desteklemeyi her zaman en öncelikli gündemimizde tutuyoruz. Sadece gündemimizde tutmakla kalmayıp, konuya ilişkin pek çok projeyi de hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Uşak’ta bu festivali düzenliyor olmak, bizler için büyük bir mutluluk kaynağı” ifadelerini kullandı.

 

“Desteklerimizi Sürdüreceğiz”
Yapılan yatırımlar arasında tiyatro eğitimlerinin de yer aldığını anlatan Başkan Çakın, “Buradan inşallah tiyatroya gönül veren gençlerimiz çıkacaktır ve sizler gibi bizleri gururlandıracak sanatçılar yetişecektir. Biz buna vesile olmak istiyoruz. Bu konudaki desteklerimizi sürdüreceğiz. Bizim Şehir Tiyatrosu ekibimiz de şu anda beş tiyatro oyununu aynı dönem içerisinde sergiliyor. Sadece salonlarda değil, ilçelerimizde ve köylerimizde de tiyatroyu sevdirmek için çalışıyorlar. Siz değerli sanatçılarımıza da memleketinize gösterdiğiniz bu ilgiden dolayı, tiyatro festivalimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Etkinliğin ardından, seyirciler usta oyuncularla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

4. Ulusal Tiyatro Festivali 1-6 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’nin birçok ilinden Devlet Tiyatrosu ekiplerini de ağırlayacak olan etkinlikte ayrıca, Türk Sineması’nın duayen isimlerinden Cengiz Küçükayvaz da Temel Oyunculuk Atölyesi ile içindeki sanatçıyı ortaya çıkarmak isteyenlere eğitimler verecek.

6 gün boyunca sürecek olan etkinlikte sahnelenecek oyunların programı ise şöyle;

 

1 Mart 2022

Ankara Devlet Tiyatrosu

Cimri

2 Mart 2022

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları

Bir Adam Yaratmak

3 Mart 2022

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları

Tom Dick Harry

4 Mart 2022

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatroları

Bizim Sandık

5 Mart 2022

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları

Sen Vatan Ben Gurbet

6 Mart 2022

İstanbul Devlet Tiyatrosu

Seneye Bugün


Program akışı, @usakkultursanat instagram sayfasından takip edilebilecek.

Editör: TE Bilişim