Uşak Çocuk Kent, Erdoğan'ın sesini taklit eden Muhammet Nur Nahya'nın da katılımıyla açıldı Uşak Çocuk Kent, Erdoğan'ın sesini taklit eden Muhammet Nur Nahya'nın da katılımıyla açıldı
Kentte 3’üncü battı çıktı inşaatının yüzde 80’ini tamamlayan Uşak Belediyesi, önümüzdeki yıl dördüncü battı çıktılı köprülü kavşağı hastane binasının bulunduğu bölgeye inşa edecek. 
Önceki gün Denizli yolu kavşağında bulunan 3’üncü battı çıktılı köprülü kavşak inşaatında incelemeler yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, söz konusu inşaatın günde 3 vardiya olmak üzere 24 saat devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin sanayiden ticaret ve konut alanına dönüşümün sağlandığı ilk yenileme ve yatay mimarinin önemli örneklerinden olan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi ile 3. battı çıktının birleşmesinin şehrin çehresini değiştireceği belirtti.



2018 yılının planlamasını şimdiden yaptıklarını anlatan Başkan Nurullah Cahan, bir sonraki projenin hastane kavşağına uygulanacağını ve aynı yıl içinde Ankara-İzmir karayolunun Hacıkadem kavşağında da benzeri çalışmanın yapılacağını kaydetti.
Çevre yolu inşaatının bölgede bulunan tarihi eserler nedeniyle uzadığını dile getiren Başkan Cahan, “Çevre yolunda tarihi değeri olan eserler bulundu ve bölgedeki kamulaştırma çalışmaları nedeniyle işler biraz yavaş yürüyor. Bu nedenle battı çıktılı köprülü kavşak uygulamalarına önem veriyoruz. Sadece şehirlerarası ulaşım için değil aynı zamanda kent merkezinde trafik için battı çıktılı kavşaklar büyük yarar sağlayacaklar. Hastane, adliye ve şu anda inşaatı devam eden emniyet müdürlüğümüzün  bulunduğu bölgede bir yoğunlaşma var. Burada trafiğin daha rahat akması ve sürücülerimizin güçlük çekmemesi için bir kavşak düzenlemesi yapacağız” dedi.



“5’inci battı çıktımızı da Hacıkadem kavşağına inşa edeceğiz” diyen Nurullah Cahan, şöyle devam etti: “Bu bölgede bizim için acil çözüm bulunması gereken bir alan. Gülistan sitesi ve yeni yaptığımız çevre yolu ile bağlantı olduğu için sürücülerimiz sıkıntılar yaşıyor. Bir dönem ışık uygulaması normal bir şekilde yapıldı, fakat bu sefer de mevcut trafikte aksamalar oldu. Bu nedenle geçişler kontrollü hale getirildi. Burada trafik kazası riskini en alt seviyeye çekmemizin tek yolu, battı çıktılı veya üst geçit şeklinde bir düzenlemeden geçiyor. Bu bağlamda 2018 yılı içindeki bir diğer planlamamız da Hacıkadem kavşağı için olacak”.
 

 
 
 
 
Editör: TE Bilişim