Uşak, Eskişehir ve Kütahya gibi illerde artık çarpık kentleşme olmamalı! Uşak, Eskişehir ve Kütahya gibi illerde artık çarpık kentleşme olmamalı!

Uşak Belediyesi, kente yapılması planlanan 700 sosyal konut projesinin ağaçlandırma alanına kurulacağına dair haberlerle ve iddialarla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, kentsel dönüşüm ve gelişim alanının, Karaağaç Mahallesi ve Hacıkadem köyünün ortasında yer alan bölgeye inşa edileceği ifade edildi. Kentin kuzey bölgesindeki çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi beklenen projeyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Alanda bulunan mevcut ağaçlarsa, Belediye Meclisimizde yer alan tüm partilerimizin ortak kararıyla tamamen korunacak, bu noktalarda kentin yeşil alan ihtiyacını arttırmaya yönelik uygulamalar yapılacaktır. Şehrimizin gelişimi için Belediye Meclisimizce oy birliği ile alınan kararlar kapsamında, düzensiz yapılaşmaların yer aldığı bu alanların yeniden planlanması için, alanda yaşayan hak sahiplerinin yeni yapılaşma alanlarına taşınması ön görülmektedir. Bu düzenlemeyle birlikte, nüfus yoğunluğu kent merkezinden şehrin çeperine doğru kaydırılacak, düzenli kentsel gelişme alanları oluşturulacaktır. Oluşturulan bu alanların kent ile bağlantısı, mevcut 40 metre genişliğindeki yol, bu yola bağlanacak alt kademe yollar ve toplu ulaşım altyapıları ile sağlanacaktır. Alanda mevcutta ağaçlandırılmış olan alanlar ise tamamen korunarak bu alanlarda kentin yeşil alan ihtiyacını arttırmaya yönelik uygulamalar yapılacaktır. Dere yatakları, fiziki olarak yapılaşmaya uygun olmayan alanlar ve doğal bitki dokusu oluşmuş alanlar korunacaktır”.
 

Editör: TE Bilişim