Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor
USAKPORT.COM/ÖZEL HABER
Uşak Belediyesi, vatandaşa 24 saat hizmet verecek ve talepleri ilgili birimlere aktaracak, olan ALO 153 uygulamasını başlattı. Zabıta Müdürlüğü’nün mevcut istek ve şikayet hattı olan ALO 153’ü geliştirdiklerini söyleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, belediyedeki tüm birimlerin tek hat üzerinden yönlendirileceğini ve buraya yapılan ihbarların tıpkı dilekçe gibi resmi anlamda işleme konacağını belirtti.

Uşak Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü’nün ALO 153 talep ve şikayet hattının kapsamını genişletti ve tüm kuruma yaydı. Yeni sisteme bütün müdürlükler dahil edildi ve her birim istek ve şikayetleri takip edecek asil ve yedek personellerini görevlendirdi. Yeni sisteme göre, belediyeden park, çöp, su, kanalizasyon, yol ve diğer konularda talep ve beklentileri olanların kayıtları, ALO 153 üzerinden alınacak. Burayı arayan vatandaşlara, çağrı merkezi görevlisi ön bilgiyi verecek, kimlik bilgilerini alacak ve talebini not edecek. İstek ve talepler tıpkı dilekçe gibi otomasyon sistemiyle gerekli birime iletilecek ve burada numaralandırma ile kayıt altına alınacak. Daha sonra işlemin başlatıldığına dair kısa SMS, talepte bulunan kişinin cep telefonuna bildirilecek. Ayrıca işleme konan taleple ilgili gelişmeler ve sonuç, yine ilgili telefona kısa SMS ile aktarılacak. İşlem numarasıyla, talebin ne aşamada olduğu usak.bel.tr adresinden takip edilecek. ALO 153 hattı  24 saat boyunca açık tutulacak ve acil durumlarda yetkililere ulaşmak daha kolay hale gelecek.

Sistemin belediyedeki dilekçe yoğunluğunu azaltacağını ve işlemlerin dijital bazda kayıt altında tutulacağını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Söz uçar fakat yazı kalır diye bir söz vardır.  Bizler öyle bir sistem kuralım istedik ki; vatandaşımız hem istesin, hem de bunlar düzenli olarak kayıt altına alınsın. Sözü ve yazıyı bir anlamda dijital mecrada birleştirdik. Mevcut zabıtaya ulaşmak için kullanılan hattımızı geniş bir kapsamda değerlendirdik. 3 rakamı tuşlayarak, herkes belediyemize ulaşabilir. Bu sistem sayesinde, biz yöneticiler de ekiplerimizin hangi işi ne düzeyde yapıp yapmadığını da görmüş olacağız. Hem belediye personeli hem de vatandaş bu çalışmayla rahat bir nefes alacak” dedi.

“TOPLUMSAL ADALET İLEŞİTİMLE DAHA KOLAY SAĞLANIR”
Uşak Belediyesi’nin tüm vatandaşlara eşit bir şekilde hizmet sunduğunu belirten Cahan, şöyle söyledi: “Belediyemiz, 230 bin kişinin ortağı olduğu büyük bir şirket ve buradan çıkacak olan hizmetlerde herkesin hakkı var. Belediyeye gelmek ve dilekçe gibi resmi işlemlerle uğraşmak istemeyen, fakat sorunlarına çözüm bekleyenlere bir kapı açmak istedik. Bir anlamda toplumsal adaleti bir iletişim hattıyla sağlamış olduk. Bu uygulama tüm Uşak için hayırlı ve uğurlu olsun”.

SİSTEMİ TEST ETTİK
Öte yandan uygulamayla ilgili bir test yaptık. Kendi mahallemizdeki yeşil alana park ve jimnastik sahalarının kurulması için talepte bulunduk. 10 dakika sonra Uşak Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü’ne söz konusu talep, numaralandırmayla iletildi. Talebimize resmi numara verildi ve işleme kondu. 
Editör: TE Bilişim