Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek
Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak’ın halk kahramanı olan Çeçeli Kara Murat’ı adıona yakışan bir şekilde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte anacaklarını belirtti. Uşak’ın Halk Kahramanı olan Çeçeli Kara Murat ilk defa adına yakışan etkinliklerle anılacak. Uşak Belediyesi ve sivil toplum örgütleri “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü” etkinlikleri kapsamında Uşak’ın Halk Kahramanı Çeçeli Kara Murat için konferans bir dizi etkinlik yapacak. Çeçeli Kara Murat’ı Anma Etkinlikleri 19 Mart Cumartesi Günü “Çeçeli Kara Murat Kimdir?” konulu konferans ile başlayacak. Daha sonra 20 Mart Pazar günü düzenlenecek 17 kilometrelik “Çeçeli Kara Murat’ı Anma Yürüyüşü” ile son bulacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak’ın ve ülkemizin kurtuluşu için canını vermekten çekinmeyen Halk Kahramanı Çeçeli Kara Murat’ı sivil toplum örgütleriyle birlikte anmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Etkinlikler hakkında bilgi veren Uludağ, “Çeçeli Kara Murat ilimizin tarihinde son derece önemli bir noktada bulunmaktadır. İlimizin kahramanı olan Çeçeli Kara Murat’ın adına yakışan bir şekilde anılmasını bizlerde yürekten istiyorduk. Anma etkinlikleriyle ilgili bize öneriyi Uşak Rota Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü getirdi. Kulüp Başkanı Sayın Nasıf Uyar, kulüpleri ile birlikte, Uşak Tanıtım Gönüllüleri Kültür Derneği, Uşak Şehit Aileleri Dayanışma Derneği ve TEMA Uşak İl Temsilciliği gibi ilimizde kurulu bulunan sivil toplum örgütleri ile bu projeyi birlikte hazırladıklarını ve Uşak Belediyesi olarak destek taleplerini iletti. Biz de sivil toplum örgütlerimizin bu talebini belediye olarak memnuniyetle karşıladık” dedi.


KONFERANS VE YÜRÜYÜŞ DÜZENLENECEK
Uşak’ın Halk kahramanı çeçeli Kara Murat’ın Uşak’ın Halk kahramanı olduğunu vurgulayan Uludağ, “Allah’ın izniyle bugünlere gelmemizde canlarını esirgemeyen Uşak’ın bu kahramanına sahip çıkmak ve onun kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmak adına ortaklaşa düzenlediğimiz etkinlikler programına tüm Uşak halkını bekleriz” dedi.
UŞAK’IN HALK KAHRAMANI ÇEÇELİ KARA MURAT
Çeçeli Kara Murat Kimdir?; Çeçeli Kara Murat, Uşak'ın Banaz İlçesine bağlı Çamsu, O zaman ki adıyla Çeçe Köyü'nde yaşayan, çobanlık yaparak geçimini sağlayan bir genç 1922 yılında Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde perişan edilen Yunanistan'ın Küçük Asya Ordusu, İzmir'e ulaşmanın derdine düşer. Murat dağının eteklerinde koyunlarını otlatmakta olan, kara kuru aç ve sefil bir çobana rastlarlar. Kendilerini Afyon-İzmir demiryoluna götürmelerini teklif ederler. Adı Çeçeli Kara Murat olan bu genç önde, peşi sıra Yunan askerleri olduğu halde, Murat Dağı'nın derinliklerine doğru ilerlerler.
Sonunda da bu Türk kılavuzcunun kendilerini yanlış yöne doğru götürdüğünü anlarlar. Yunanlı komutan, "Bizi yanlış yöne getirmişsin. Bunun sonucunun ölüm olduğunu bilmiyor musun?" diye bağırdığında; Çeçe Köylü Kara Murat, "Benim görevim bu, seninki de öldürmek" der ve süngülenerek öldürülür. Yunanlı Komutan yanındaki Yunanlı subaylara, "Yanlış yere gelmişiz beyler. Kendisine hiçbir şey verememiş bir devlete bu denli bağlı insanlar oldukça yenilmiş olmamız doğaldır" dedi.
Editör: TE Bilişim