Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım
 
Geçtiğimiz Cuma müjdesi verilen,  Hizmet İş Sendikası ile Uşak Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzaları bugün atıldı.
Türkiye’de bir ilk olan toplu iş sözleşmesi geçtiğimiz Cuma Uşak Belediyesi ile Hak İş’e bağlı Öz Orman İş Sendikası arasında gerçekleştirilmişti. Sözleşmenin ikinci durağı Hizmet İş Sendikası ile Uşak Belediyesi arasında gerçekleştirilerek bu kez de Hizmet İş’in sendika üyelerinin yüzü güldü. Daha fazla işçiyi kapsayan imza törenine Uşak Belediye Başkanı Avukat Nurullah Cahan, Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, , Denizli Şube Başkanları, müzakereci heyet, Hizmet İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun, Utaş Genel Müdürü Seyfullah Furtuna, Belediye Başkan yardımcıları ve Utaşlı işçiler katıldı.



Yüksek katılımın sağlandığı imza töreninde konuşan Hizmet İş Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun, İlkler şehri Uşak’ta bir ilk olan toplu iş sözleşmesinin önünü açan Başkan Cahan’a teşekkürlerini sunarken, böyle bir organizasyona şahitlik etmekten onur duyduğunu belirtti. Sorkun ayrıca Uşak’a gelerek imza törenini şereflendiren Hak İş Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan’a da teşekkür etti.



Sözleşme hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Cahan Utaşlı işçilere “Artık göğsünüzü gere gere Uşak Belediyesi işçisiyim diyebilirsiniz. Sözleşme 1 Temmuz 2018 yılı itibariyle geçerli olmakla birlikte, yılbaşında enflasyon farkı artı %3’lük ve sonraki 6 aylık dönemlerde %4 artış söz konusu. Bunun yanı sıra işçilere 52 günlük ikramiye ve yakıt aile eğitim gibi ek yardımlar da sağlanacak” dedi.



Uşak’ın gelişim ve değişimine Utaşlı işçilerle başladıklarını ve bunun için büyük emek veren işçilere teşekkür eden Başkan Cahan, İlkler Şehri Uşak’ta yine bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Uşak’a imzasını atan Utaşlı işçilere işçinin emeğini alnının teri kurumadan vermek istediklerini belirten Başkan Cahan, iş güvenliğinin de altını çizdi. Katılımlarından dolayı Hak İş Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ve tüm işçilere teşekkür ederek, sözleşmenin hayırlara vesile olmasını diledi.



Mahmut Arslan: “Taşeron İşçi Sözleşmesi Tarihi Bir Düzenlemedir ve Bugün Tarihi Bir Gün”
Cumhuriyet tarihinde daha önce bir örneği bulunmayan taşeron işçilerin sendikalaşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçirildiğinin altını çizen Arslan, taşeronların belediye işçisi olarak bünyeye alınmasında Başkan Cahan’ın temel attığını belirtti. Emek odaklı düşünerek bir reform gerçekleştiren ve Uşak’a sunduğu yeniliklerle şehri modern bir yapıya kavuşturan Başkan Cahan’a şükranlarını sundu ve toplu iş sözleşmesinin işçilere hayırlı olmasını temenni etti.



Karşılıklı imzaların atılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi, hediye ve plaketlerin takdimiyle imza töreni sonlandırıldı. Törenin ardından Başkan Cahan, Hak İş Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Uşak’ın göz bebeği Kent Park gezisine eşlik etti.
 
Editör: TE Bilişim