Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent merkezinde uygulanacak olan Kent Park projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında, bölgedeki okulların farklı noktalara taşınacağını söyledi.

Son olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal ile protokol imzaladıklarını ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la da okulların nakli hakkında gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade eden Başkan Cahan, “Bölgedeki okul binaları ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Projemiz bir anlamda okulların yenilenmesi için de fırsat oldu. Okullarımız bir sonraki eğitim döneminde yeni binalarında faaliyet gösterecek. Kent park projesi kapsamında, bölgedeki tescilli yapılar haricindeki, tüm binaları yıkacağız ve yepyeni bir Uşak’ı inşa edeceğiz. Göreve geldiğimizde projesi için çalışmalara başladık. Zamanla 2 binayı yıktık ve şimdi bir üst vitese geçiyoruz. Yakında çalışmalar daha hızlı yüreyecek” dedi.



OKULLARI YENİ BİNALARINA TAŞIYACAĞIZ
Bölgede şu anda eğitim ve öğretime devam eden Uşak Lisesi, Kız Meslek ve Endüstri Meslek Liseleri, Güzel Sanatlar Lisesi ile Anadolu Orhan Dengiz Lisesi’nin faaliyetlerini sürdürdüğünü işaret eden Başkan Cahan, şöyle söyledi: “Kız Meslek için yeni bina yapılıyor, Endüstri Meslek de 1 Eylül Sanayi Sitesi’ndeki TOBB Meslek Lisesi binasına geçecek. Uşak Lisesi için de gerekli fiziki mekan ayarlandı. Sadece Orhan Dengiz Anadolu Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi kaldı ve bu iki okulun binalarını da kısa bir süre içinde inşa edeceğiz. Bu sayede, kent merkezinin trafik yükü hafifleyecek ve öğrencilerimiz , daha sakin ve güvenli mekanlarda eğitim görecekler” diye konuştu. Başkan Cahan, bölgede 3 tescilli yapının bulunduğunu ve bu alanların yıkılmadan, restore edilerek güçlendirileceğini kaydetti.



YENİ BİR UŞAK’I İNŞA EDECEĞİZ
Kent Park Projesi’nin geniş çaplı bir çalışma olacağını ve tamamlanması için belediye ekiplerinin yoğun bir tempoya gireceğini kaydeden Cahan, “Henüz belediye başkanlığı adaylığına talip olduğumuz günlerde hazırladığımız, sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet büyüklerimizin destek sözü verdiği kent park için uygun zemini oluşturuyoruz. Göreve başladığımızda, projenin hayata geçmesi için uzun soluklu bir bürokrasi ve projelendirme faaliyetlerinde bulunduk. Meteoroloji ve adliye binalarını yıktık. Normal şartlarda okulları da yıkacaktık, fakat binalarımız henüz kullanıma hazır olmadığı için bekledik. Son protokolü imzaladığımız kent parkı, Uşak’ın yarını olarak görüyoruz. Dar bir noktaya sıkışan kenti genişleteceğiz ve yeni yaşam alanları sağlayacağız. Yepyeni bir Uşak’ı inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim