Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

Uşak Belediye binasının taşınmasıyla, mevcut binanın hangi amaçla kullanılacağına dair sorulara yanıt veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, buradaki 4 katlı belediye yönetim binasının yıkılacağını, veznelerin bulunduğu bölgenin ise altkatını dükkan ve üst katlarını da ofis şeklinde değerlendireceklerini dile getirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bu bölgeyi bizler önemsiyoruz ve buranın olabildiğince meydan olarak şehre kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda ilk olarak belediyemizden başlayıp, ön kısmında yer alan ve sonradan yapılan 4 katlı binayı yıkmak istiyoruz.  Bu 4 katlı bina, özellikle İsmetpaşa Caddesi tarafından gelirken tarihi değerleri olan kıymetli iki camimizin de görünürlüğünü kapatıyor. Sadece ön kısımdaki bu 4 katlı yapıyı ortadan kaldırarak, veznelerin olduğu arka kısmı dükkan, ikinci katını ise ofis haline getirmeyi ve burayı bir bedesten havasında halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.” dedi. 

DOKUZSELE'DEKİ KOKU SORUNU ORTADAN KALKACAK

Uşak'ta kentsel dönüşüm alanı ve kent merkezinin içinden geçen Dokuzsele deresi, yaz döneminde az aktığı için koku sorunu ortaya çıkarıyor. Kent için ayrı bir değer taşıyan Dokuzsele deresindeki sorunları çözmek için bir dizi çalışma yaptıklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Sorkun Barajı'nda bir çalışma yapacaklarını ve bunun için Ankara'dan gerekli desteğin verildiğini dile getirdi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, su akmadığı için koku sorusunun oluştuğunu ve çözüm için gerekli platformlarla görüşmelerde bulunduklarını kaydetti. Çakın, Sorkun Barajında bir çalışma yapılması gerektiğini ve bununla ilgili Ankara’dan gerekli desteğin verildiğini, ödenekleri de dahil olmak üzere önümüzdeki bahara buradaki çalışmanın başlayacağını ve yağış sezonları gelmeden önce de barajdaki düzenlemenin bitirileceğini, dereye su verileceğini aktardı. Dokuzsele Deresi’nde görsel olarak çok daha güzel bir manzaranın sağlanacağını söyledi. 

Editör: TE Bilişim