UŞAK BELEDİYESİ’NDEN ÖZÜR

Geçtiğimiz Salı günü meydana gelen ve 12 saat süren su kesintisi nedeniyle, Uşak Belediyesi’nden açıklama ve özür geldi. Uşak belediye Başkan Vekili Nejat Çolak, basın açıkllamsında, su kesintisinin çarpıtılmasından ve siyasi malzeme yapılmasından yakındı.

 

“25 03 2014Salı günü  tarihinde saat 14:30 dan itibaren yaklaşık 12 saat süre ile şehrimizin bazı bölgelerinde su kesintisi yaşanmıştır” diyen Çolak, “Yaşanan su kesintilerinin sosyal medya ve diğer yayın organlarındaki yansımalarından farklı algılamalara yol açtığı anlaşılmış olup, bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur” şeklinde açıklama yaptı.

Su kesintisinin belediyenin tesislerinden veya arızasından kaynaklanmadığının altını çizen Çolak, “1986 yılında Uşak’a Çokaran Suyunu getirmek için döşenen isale hattında ekipler tarafından kaçak saptanmıştır” diyerek  sözlerine şöyle devam etti:

Uşak Belediyesi'nin sattığı arsalarla ilgili iddialara yanıt verdi Uşak Belediyesi'nin sattığı arsalarla ilgili iddialara yanıt verdi

“Üniversite su isale hattı çalışmaları esnasında Aybey hattında kaçak olduğu tespit edilmiş, kaçağın önlenmesi için hemen çalışmalara başlanmıştır. Hattın yerin 7 metre derinliğinde olması ve toprak kaymaları nedeniyle çalışmalar kısa sürede bitirilememiş ve çalışmaların neticelenmesi gece yarısını bulmuştur.

Netice itibari ile su kesintileri tamamen teknik gerekliliklerden kaynaklanmış olup, Belediye yönetiminin hiçbir siyasi partiyi destekleme ya da engelleme kastı ve düşüncesi bulunmaktadır. Kesintiler dolayısıyla halkımızdan özür dileriz.”

 

Editör: TE Bilişim