Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
Uşak Belediyesi’nin 18 Şubat 2018 Pazar günü, alt yolunu hizmete açtığı ve Selçuklu Köprülü Kavşağı olarak isimlendirilen 3’üncü battı çıktının yan yol ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Uşak Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, burada yoğun yağmurlarda olası su taşkınlarının olmaması için altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde de belediye ekiplerinin yan yolları tamamlayacağı ve Selçuklu Köprülü Kavşağı’nın yüzde 100 kapasiteyle hizmet vereceği ifade edildi.



3’üncü köprülü kavşağın sadece alt yolunun hizmete açılmasıyla sürücülerin büyük rahatlık yaşadığını söyleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Kavşağımızın alt yolunu trafiğe açtık ve sürücülerimiz burada ciddi kolaylıklar yaşamaya başladılar. Şu anda yan yollarda yağmur suyu deşarj hattı çalışması olduğu için kısa bir süreliğine bu alan kullanılamayacak. Fakat önümüzdeki günlerde altyapıyla ilgili çalışmayı bitirip, yan yolları asfaltlayacağız ve köprülü kavşağımızı tam anlamıyla hizmet verir hale getireceğiz” dedi.



Kavşağın adını Selçuklu olarak koyduklarını söyleyen Başkan Cahan, “Otogar köprülü kavşağımıza 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainler tarafından şehit edilen Mehmet Çetin’in ismini verdik. Stadyumdaki köprülü kavşağımıza da, Anadolu’da küçük bir beylik olarak kurulan ve sonrasında 3 kıtada, tam 700 yıl boyunca güven ve adaleti tahsis eden Osmanlı’nın adını koyduk. Buraya Türkiye’nin en büyük tuğrasını yaptık ve ecdadımızın şu andaki kuşağımız tarafından tanınmasını ve bilinmesini amaçladık. Tarih sahnesinde her zaman var olan ve bağımsızlığı ile bilinen atalarımızın tarihinde Selçuklu Devleti’nin de ayrı bir yeri ve önemi olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle 3’üncü batı çıktılı köprülü kavşağımıza da Selçuklu adını verdik” diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim