Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bütün eleştirilere yanıt verdi. Cahan, bir önceki dönemde hazırlanan ödüllü projelerin çok yüksek maliyetlere mal olacağı için daha rantabıl çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Memurların yerinin değişimi ile ilgili konuşan Cahan, personele her hangi bir mobing uygulanmadığını anlattı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, belediyedeki hiçbir personele mobing uygulanmadığını söyledi. Uşak Belediye Meclisi’nde CHP ve MHP grubunun projeler ve çalışmalarla ilgili sorularına yanıt veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, CHP Grup Başkanvekili Mustafa Güngör’ün, “Çalışanların bir kısmının yeri değişti. Bunun içinde müdürler de var. Memurun en büyük endişesi, her hangi bir iş verilmemesi ve statik hale gelmesidir. Bu bağlamda her hangi bir personele mobing uygulaması var mı?” sorusuna yanıt verdi. Genç ve dinamik bir ekip kurmaya özen gösterdiklerini belirten Nurullah Cahan, “Hiçbir şekilde personel ayrımı yapmıyoruz. Mobing uygulaması söz konusu değil. Bazı arkadaşlarımızı daha verimli olacakları yerlere aldık ve hiçbirinin yerini değiştirmeyeceğiz. Belediye olarak halka verilen hizmet kalitesine öncelik veriyoruz” dedi.

ÖDÜLLÜ PROJELERİN UYGULANMASI ÇOK ZOR

Uşak Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı olağan toplantısının 3’üncü birleşiminde konuşan Başkan Nurullah Cahan, kent park, garaj, Kayaağıl termal tesisleri, Cumartesi pazarı ve su sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uşak Belediyesi’nin daha önceki dönemde hazırlattığı otogar projesinin uygulanmayacağını kaydeden Nurullah Cahan, şöyle devam etti: “Garaj projesi, yaklaşık 13 bin metrekarelik bir inşaat alanına oturuyor. Arkadaşlarımız projenin uygulanabilirliği noktasında çalışma yaptı ve yaklaşık 33 milyon TL gibi bir bütçeye ihtiyaç duyulduğu anlaşıldı. Projenin uygulama alanı yarıya düşürüldü ve bu sefer 22 milyon TL’lik inşaat bütçesine gereksinim duyuldu. Garaj çevresinde yapılacak çevre düzenlemesiyle 30 milyonluk bütçenin oluşması gerekiyor. Belediyenin bütçesi ortada ve bu projeyi hayata geçirmemiz zor. Bunun yerine esnafımızın iş yapacağı ve işyeri satışı olacak bir garaj yapmayı planlıyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle kurumun kasasından para çıkmadan, garaj sorununu çözeceğiz” dedi. İsmetpaşa Caddesi’nin de bir önceki dönem belediyesi tarafından seçilen ödüllü proje ile kapandığını hatırlatan Başkan Nurullah Cahan, şöyle devam etti: “Caddeyi kapatsak dert, açsak ayrı bir dert. Şu anda caddeyle ilgili bir anket yapıyoruz  ve yakın zamanda ne yapacağımıza karar vereceğiz. Cadde üzerindeki tenteler, kış döneminde sıkıntı olacak ve bunları da kaldıracağız. Toplumsal mutabakatla İsmetpaşa Caddesi’ndeki probleme son vereceğiz.”

BOŞALAN ADLİYE BİNASI YEŞİL ALAN OLMALI

Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!

Uşak Adliyesi’nin yeni bir binaya taşındığını kaydeden Nurullah Cahan, “Cadde üzerindeki eski adliye binası, otopark, sosyal donatı ve çalışanlar için mekan problemleriyle uğraşıyordu. Adliye binası taşındı ve o bölgedeki trafikte bir nebze olsun rahatlık oluştu. Şu anda eski adliye binasına, icra ve denetimli serbestlik servislerinin taşınması gündemde. Biz belediye olarak eski adliye binasının bulunduğu sahayı yeşil alana dönüştürmek istiyoruz. Bu konuda bütün Uşak’ın ortak bir görüşte birleşmesi lazım. Denetimli serbestlik ve icra servislerinin hizmet edecekleri mekanlarımız da bulunuyor” diye konuştu. Kent Park projesinin mutlaka uygulanacağını belirten Başkan Nurullah Cahan, şöyle dedi: “Kent parkın bulunduğu bölgede çürük kamu binaları var ve bunların devriyle ilgili bakanlıklarla görüşmelerimizi tamamladık. Yeni binaların yapılmasıyla taşınma sürecine geçeceğiz. Kent parkın bulunduğu sahada 3 tane tarihi tescilli bina var ve proje tamamlandığında tarihi yapılarımız da gün yüzüne çıkacak. Kent park uzun soluklu bir iş ve biz projenin hayata geçmesi noktasında büyük bir özveri göstereceğiz.  Kent park tam gaz çalışmayla hayata geçecek.”  Cahan, Cumartesi pazarındaki anlaşmazlıkların giderilmesi için esnafın kendi arasında anlaşması gerektiğini dile getirerek, “Önümüzdeki dönemde Pazaryerinde yaşanan sıkıntılara da köklü çözümler getireceğiz” şeklinde konuştu.

ŞU ANDA 30 SU KUYUSU VAR VE SIKINTI OLMAZ

Türkiye genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle Küçükler Barajı’ndaki doluluk seviyesinin yüzde 20’ye düştüğünü dile getiren Başkan Nurullah Cahan, “Susuzluk, ülkemizde yaşanan kuraklık nedeniyle bir çok kentte yaşanıyor ve biz de bu konuda bir dizi önlem aldık. Mevcut su kuyularımızı işler hale getirdik ve toplamda 30 su kuyumuz oldu. Su kuyularından şehir şebekesine su basıyoruz. Halkımız su konusunda gönüllerini rahat tutsunlar” dedi. Suyun her dönem önemli olduğunu kaydeden Nurullah Cahan, “Özellikle bu dönemde su, hayati önem taşıyor. Uşak’ın bu konuda her hangi bir sıkıntısı yok. Ben yine de vatandaşlarımızın gereksiz yere su kullanmamalarını istiyorum. Suda yapılan tasarruf, elimizi daha da güçlendirir” ifadesini kullandı. HABER: ALİ ARASLI

Editör: TE Bilişim