Yeni Mezarlıktaki Garnizon Şehitliği’nde çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma programı ile devam etti.Sabah saatlerinde Garnizon Şehitliği’ndeki törende çelenklerin sunulmasının ardından şehitler için saygı atışı yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri ve şehit aileleri şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.Saat 10.00 da Atatürk Kültür Merkezi’nde Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programa; Uşak Valisi Ahmet Okur ve eşi Hatice Nur Okur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Okur, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Müftüsü Fuat Altındaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, protokol, garnizon subayları ve şehit aileleri katıldı. Anma programı Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirlerin okunması ve öğrencilerin hazırladığı drama gösterisi ile sona erdi. Uşak valisi Ahmet Okur öğlen verdiği yemekte de şehit aileleri ile bir araya geldi. Uşak Valisi Ahmet Okur, "18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehit ailelerimize, kahraman gazilerimize sağlık ve esenlik diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum. Bundan tam 101 yıl önce bugün Türk  ve  Dünya tarihinin  sayfalarına altın  harflerle yazılmış bir destanın; 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünü kutluyor ve bu muhteşem zaferin tüm kahramanlarını, aziz ecdadımızı bir kez daha hürmet ve şükranla yad ediyorum" dedi. 



NURULLAH CAHAN: ECDADIMIZI ÖRNEK ALACAĞIZ
Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Çanakkale, dinimiz, milletimiz ve devletimiz için çok önemli bir zaferdir. Ne mutlu bize ki, böylesine zor bir dönemde dahi vatanı düşmana teslim etmeyen ve canını ortaya koyan bir ecdadın torunlarıyız. Ülkemiz için kanı pahasına savaşan ve omuz omuza veren ecdadımızı bugün de kendimize örnek oluyoruz. Geçmişte dünyanın büyük devletlerine geçit vermeyen ülkemiz, son dönemlerde giderek çirkinleşen ve ülke bütünlüğüne zarar veren terör örgütlerine de gerekli cevabı elbet verecektir. Çanakkale'de ve kurtuluş mücadelesi verilen her karış toprakta ortaya konan fedakar duruş var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır" diye konuştu. 



MEHMET ALTAY:ÇANAKKALE’Yİ HATIRLAMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da, “Bugün 18 Mart Şehitleri anma ve Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümünü kutlamanın büyük sevincini ve üzerinde huzurla, güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi'nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır” dedi.


Editör: TE Bilişim